Σχέδιο: Greg Capullo

Από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς στον κόσμο των κόμικ, ο Mark Millar επιστρέφει με μια νέα, αρκετά πρωτότυπη σειρά και σε συνεργασία με τον καταπληκτικό Greg Capullo, κλέβοντας τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας τεύχος.

Το πρώτο τεύχος ακολουθεί την πρωταγωνίστρια Bonnie, η οποία σιγά σιγά αποδέχεται τον επικείμενο θάνατό της και ανακαλεί αναμνήσεις καθώς και τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής της. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανασφάλεια που προκαλεί το γεγονός ότι δεν ξέρει πού θα πάει μετά τον θάνατό της και εκεί φυσικά ο συγγραφέας βρίσκει την ευκαιρία να προσφέρει κάτι νέο, μια καινούργια προοπτική στις συνήθεις μετα-θανάτιες θεωρίες. Πού πάμε στ’αλήθεια όταν πεθάνουμε;

Ο Mark Millar έχει δημιουργήσει μια συμπαθέστατη Bonnie, βαθειά ανθρώπινη και με τις ανησυχίες που έρχονται με την ηλικία της. Ένα άτομο που έζησε τη ζωή του, αγάπησε, αγαπήθηκε και τώρα καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση. Τι θα μπορούσε να ακολουθεί «την αναχώρησή μας»  από αυτόν τον κόσμο;

Ο Capullo εκπλήσσει ευχάριστα σε αυτό το κόμικ. Υιοθετεί ένα άλλο στυλ, στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει. Οι σελίδες είναι γεμάτες ένταση και τα πάνελ του Capullo εντυπωσιάζουν με την κινηματογραφικότητά τους. Οι σκηνές στις μάχες είναι δυναμικές και οι απλές επικεντρωμένες στην Bonnie και στον κύκλο της. Οι χαρακτήρες έχουν το δικό τους στυλ και συναισθήματα, τα οποία βγαίνουν υπέροχα στην επιφάνεια.

Το Reborn είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον πρώτο τεύχος, με μια πρωτότυπη προσέγγιση σε ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες, και το περιεχόμενο είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από μια δημιουργική ομάδα σαν και αυτήν.