Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα ταξίδι φαντασίας σε έναν κόσμο εφάμιλλο του Τόλκιεν. Η δημιουργία του Michael Hague είναι ένα οπτικό αριστούργημα, με ατμόσφαιρα παλιάς περιπέτειας και πολύ ενδιαφέρον.

Η ιστορία ακολουθεί τον Newt, έναν νεαρό ασκούμενο μάγο, ο οποίος ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι κατά το οποίο θα συναντήσει παράξενα και υπέροχα πλάσματα με διάφορα μεγέθη και μορφές και σύντομα θα μάθει ένα σκοτεινό μυστικό που μπορεί να διαμορφώσει ολόκληρη τη μοίρα του.

Το πρόβλημα είναι ότι η φαντασία του Newt είναι μεγαλύτερη από την ικανότητά του να κάνει ξόρκια, αλλά ο δάσκαλός του είναι αποφασισμένος να τον δει να πετυχαίνει στην αποστολή του. Ο συγγραφέας πετυχαίνει να στήσει από την αρχή έναν φανταστικό κόσμο και μας παρουσιάζει τι ακριβώς διακυβεύεται, ενώ παράλληλα περιβάλλει με μυστήριο την πραγματική αποστολή του Newt. Πλήθος από παράξενα πλάσματα παρουσιάζονται και η ιστορία ξετυλίγεται χωρίς παρ’ όλα αυτά να είναι ξεκάθαρη ακόμα (περιμένω περισσότερες απαντήσεις στο δεύτερο τεύχος).

Το σχέδιο και το χρώμα είναι πραγματικά μια απόλαυση σε αυτό το βιβλίο. Θυμίζουν κάτι από παλιές ιστορίες και ακόμα και η διακόσμηση των πάνελ είναι μοναδική. Μοιάζει σαν παλιό βιβλίο παρά κόμικ. Παρ’ όλα αυτά εισάγει τον αναγνώστη στον κόσμο της ιστορίας πολύ πειστικά.

To Eye of Newt #1 αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για μια σειρά φαντασίας. Έχει τα κατάλληλα στοιχεία για να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και το σχέδιο είναι αρκετό για να μας εισαγάγει στον κόσμο αυτό. Μην το χάσετε!