Σχέδιο: Alex Maleev

Το τρομερό παιδί των κόμικς δράσης και εγκλήματος Brian Bendis χτύπησε ξανά, δημιουργώντας μια ιστορία που τα έχει όλα: μια δυναμική πρωταγωνίστρια, ένα όπλο και μεγάλες δόσεις δράσης. Ξεπερνώντας τα όρια ενός απλού κόμικ και φλερτάροντας με σκηνές που θα βλέπαμε στο σινεμά, αυτή η ιστορία έφερε στο προσκήνιο ένα άλλο είδος εξιστόρησης: προσωπικό, θρασύ και με τόση αλήθεια που σκοτώνει.

Η ιστορία αρχίζει ανορθόδοξα από τη μέση, όπου βλέπουμε τη Σκάρλετ, ένα νεαρό κορίτσι, να σκοτώνει έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια χωρίς να χάνει καιρό η πρωταγωνίστρια απευθύνεται κατευθείαν στον αναγνώστη, οδηγώντας τον μέσα από σκηνές, που μοιάζουν με λεύκωμα, σε μια αλήθεια τόσο απροσδόκητη όσο και η αιτία που την προκάλεσε. Πώς έφτασαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο;

Ο Bendis έχει χρησιμοποιήσει την ενέργεια, το θράσος και την ανεμελιά της νεαρής πρωταγωνίστριας για να κτίσει προσεκτικά την πτώση της αλλά και την αναγέννησή της σε ένα άτομο που θα επιλέξει τη δράση έναντι της απάθειας και την αλήθεια αντί των βολικών ψευδαισθήσεων. Το περιβάλλον και η κοινωνία απεικονίζονται με ρεαλισμό και κυνισμό και οι διάλογοι αποδίδουν στο μέγιστο την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην κοινωνία σήμερα.

Μεγάλο ατού της ιστορίας είναι και το εξαιρετικό σχέδιο του Maleev, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα πολύ ρεαλιστικό στυλ, σχεδόν φωτογραφικό, με χρώματα που προσαρμόζονται στην κατάσταση άλλοτε ζωντανά άλλοτε ξεπλυμένα και πολύ δυναμικές σκηνές δράσης.

Μια ιστορία εγκλήματος, με μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στο σενάριο, την κριτική μιας ολόκληρης κοινωνίας μέσα από τα μάτια ενός νεαρού κοριτσιού αλλά και ένα θρασύ στοίχημα έναντι της απάθειας. Εντυπωσιάζει ο τρόπος εξιστόρησης.