Η Ακαδημία St. Kleio είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σχολείο. Ολόκληρο το μαθητικό σώμα αποτελείται από κλώνους διάσημων ιστορικών προσωπικοτήτων! Η μόνη εξαίρεση είναι ο νέος μαθητής Shirou Kamiya, γιος ενός από τους βασικούς επιστήμονες που είναι υπεύθυνοι για το project των κλώνων. Ο Shirou προσπαθεί να ταιριάξει με τους υπόλοιπους, παρʾόλα αυτά πολλοί από τους συμμαθητές του τον ζηλεύουν γιατί είναι φυσιολογικός, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να τους βοηθήσει. Αντίθετα με τον Shirou, του οποίου η μοίρα δεν έχει προδιαγραφεί από την ιστορία, οι κλώνοι πρέπει να μελετούν προσεκτικά τα επιτεύγματα των αρχικών εαυτών τους έτσι ώστε να μπορέσουν να τελειώσουν ό,τι άρχισαν αυτοί. Οι μαθητές όμως αρχίζουν να φοβούνται, όταν ο κλώνος του Τζ.Φ.Κένεντι δολοφονείται κατά τη διάρκεια της πρώτης εκλογικής του εκστρατείας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως ο αρχικός του εαυτός. Θα μπορέσουν άραγε να βρουν τρόπους να αλλάξουν την τραγική τους μοίρα;

Αν και το manga αυτό ασχολείται με το θέμα των κλώνων, η ιστορία επικεντρώνεται περισσότερο στους χαρακτήρες και στις σχέσεις που αναπτύσσουν. Οι χαρακτήρες μοιράζονται τα κοινά χαρακτηριστικά της ηλικίας τους αλλά καθένας έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, κάτι που προσφέρει πολύ ενδιαφέρον για τον αναγνώστη. Ο τρόπος που αντιδρά και απαντά ο καθένας έχει να κάνει με τη δική του προσωπικότητα και η συγγραφέας έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο να διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ιστορικής φιγούρας, ενώ παράλληλα έχει δώσει και νέα ζωή σε αυτούς τους χαρακτήρες.

Ο Shiro είναι αυτός που παλεύει περισσότερο, καθώς η φυσιολογική ζωή του τον κάνει διαφορετικό, ενώ παραμένει αξιαγάπητος, αδέξιος κάποιες φορές αλλά με καλές προθέσεις. Προσπαθεί να καταλαβαίνει το τι περνούν οι κλώνοι, χωρίς να τον πειράζει που μερικοί τον κοιτούν με υπεροψία. Έχει λίγους φίλους, όπως τον ανέμελο Ναπολέοντα και τον Ikkyu, οι οποίοι παρεμβαίνουν κάθε φορά που ο ψυχρός Φρόιντ προσπαθεί να παρασύρει τον Shiro σε κάποια κουβέντα. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο πατέρας του Shiro, που κάτω από τη χαρούμενη προσωπικότητά του κρύβει ένα σκοτεινό προσωπείο.

Η σκοτεινή ατμόσφαιρα αυτής της ιστορίας εκφράζεται υπέροχα από το σχέδιό της. Ένα σχέδιο κομψό και με λεπτομέρειες χωρίς όμως υπερβολές. Το περιβάλλον έχει κάτι από γοτθικούς ρυθμούς, με λεπτές γραμμές, ενώ παράλληλα διατηρείται η αίσθηση της στρατιωτικής ζωής μέσα στην Ακαδημία, μέσω των στολών και των απλών χώρων. Οι χαρακτήρες είναι ιδιαίτερα εκφραστικοί και η συγγραφέας παίζει πολύ όμορφα με γωνίες και προοπτική στα πάνελ.

Το Afterschool Charisma εκτός από διασκεδαστικό είναι και ενδιαφέρον. Θίγει το ερώτημα της προδιαγεγραμμένης ζωής, της ύπαρξης κλώνων αλλά και της επιλογής των ατόμων να αλλάξουν τη μοίρα τους. Μην το χάσετε!