Σχέδιο: Steve McNiven, Jay Leisten

«Ο θάνατος είναι μόνο η αρχή»

Και σε αυτή την περίπτωση, η αρχή μιας πολυαναμενόμενης ιστορίας για έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους και αγαπητούς ήρωες της Marvel, τον Wolverine, γνωστό σε όλους και ως Logan. Αν και ο τίτλος προεξοφλεί το τέλος του γνωστού ήρωα, ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να πεθάνει χωρίς μάχη και αυτό ίσως είναι το χαρακτηριστικό που μας αρέσει περισσότερο απ’ όλα.

Η ιστορία αρχίζει δυνατά παρουσιάζοντας την τωρινή κατάσταση του Λόγκαν. Το πιο δυνατό του πλεονέκτημα έως τώρα, η ικανότητα του να θεραπεύεται από κάθε τραύμα, έχει χαθεί, αφήνοντάς τον εκτεθειμένο σε κάθε πιθανό κίνδυνο. Όχι μόνο θα πρέπει να αποφεύγει τραυματισμούς, αλλά σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τους εχθρούς του που θα προσπαθήσουν να τον εξοντώσουν τώρα που έχασε το πιο δυνατό του χαρτί. Ποιος όμως είναι αυτός που διέταξε τη δολοφονία του Λόγκαν; Για να βρει απαντήσεις θα πρέπει να ψάξει στο ίδιο του το παρελθόν.

Ο συγγραφέας Charles Soule καθιστά σαφές ότι σκοπεύει να κάνει μια αναδρομή στις ρίζες του Λόγκαν, να επισκεφτεί το παρελθόν του και να βάλει σε προοπτική τη ζωή του. Ο Λόγκαν, τραγικός ήρωας εδώ, γνωρίζει καλά τι έχει να αντιμετωπίσει. Ποτέ του δεν έζησε με ψευδαισθήσεις και δεν σκοπεύει να πέσει αμαχητί και προτού βρει απαντήσεις.  Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί αφήγηση και διαλόγους εναλλάξ για να πει την ιστορία του και μας δείχνει τις εμπειρίες του Λόγκαν μέσω των αισθήσεών του, κάτι πρωτότυπο που λειτουργεί πολύ καλά σε αυτό το πρώτο τεύχος.

Το προδιαγεγραμμένο τέλος του Λόγκαν δεν κλέβει τίποτα από την ένταση της ιστορίας. Γεμάτη με σκηνές μάχης και αναδρομές, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και μας κάνει να ελπίζουμε μέχρι τέλους για κάποια ανατροπή.

Στο σχέδιο η δουλειά του McNiven είναι εντυπωσιακή! Λεπτομερής, νευρώδης, συναισθηματικά φορτισμένη και γεμάτη από το αίμα των εχθρών του Λόγκαν. Τα χρώματα είναι δυνατά και έντονα ώστε να τοποθετούν τον Λόγκαν έξω, στο πεδίο της μάχης, γιατί ο ίδιος δεν σκοπεύει να κρυφτεί στις σκιές αλλά να πολεμήσει καθαρά στο φως.

Το πρώτο τεύχος μάς χαρίζει μια καλογραμμένη ιστορία και μια καλή εισαγωγή σε μια σειρά που κοινό και κριτικοί περίμεναν με ανυπομονησία. Το ατού της ιστορίας είναι ο κύριος χαρακτήρας της, ένας από τους πιο δυνατούς και αγαπητούς ήρωες στο σύμπαν της Marvel που για πρώτη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη θνησιμότητά του, σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και απολογισμού της ζωής του με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα. Μην το χάσετε!