Σχέδιο: Nelson Blake II

Αν και το Magdalena θεωρείται νέα σειρά, ο χαρακτήρας της είναι γνωστός από παλιά ως ένας από τους πιο δυναμικούς της Top Cow και από τους πιο ενδιαφέροντες. Με τον Ron Marz να υπογράφει την ιστορία και τον Blake στο σχέδιο, η σειρά εμφανίζεται πολλά υποσχόμενη.

Η Patience, που φέρει τον τίτλο της Magdalena, προέρχεται από μια μακρά σειρά απογόνων του Χριστού. Μετά το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού Χριστού, η Μαρία Μαγδαληνή, η οποία σύμφωνα με μερικούς ερευνητές ήταν η γυναίκα του, είχε μια κόρη. Και έτσι άρχισε η σειρά των Magdalena. Κάθε κόρη εκπαιδεύεται ως πολεμίστρια (συνήθως εναντίον δαιμόνων) για να προστατεύει την Καθολική Εκκλησία και έχει τον τίτλο Μαγδαλένα, κάτι που της παραχωρεί δικαιωματικά τη Λόγχη του Πεπρωμένου –που τρύπησε το πλευρό του Ιησού-, για να πολεμά το κακό.

Στο πρώτο τεύχος βλέπουμε το παρελθόν της σειράς των Magdalena, καθώς και το πώς εκπαιδεύονται αλλά και τους χαρακτήρες που θα επηρεάσουν την ιστορία. Η τωρινή Magdalena έχει επαναστατήσει εναντίον των ανθρώπων για τους οποίους δούλευε και ενώ συνεχίζει να κυνηγά δαίμονες, τώρα θα έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες αυτής της απόφασης. Προς το τέλος της ιστορίας εμφανίζεται ένας καινούργιος εχθρός, τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά, ενώ παράλληλα η εμφάνιση του πρώην εκπαιδευτή της θα ανατρέψει τις ισορροπίες.

Το σενάριο είναι καλογραμμένο, δυνατό και εμφανίζει μια φρέσκια εκδοχή του χαρακτήρα της Magdalena. Ενδιαφέρον παράγοντας είναι η εμφάνιση του Kristof, πρώην εκπαιδευτή της Patience, που τώρα θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Το σχέδιο είναι υπέροχο, καθαρό και με δυνατές γραμμές. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στα μελάνια και στα χρώματα, οι σκηνές μάχης είναι δυναμικές και η εξέλιξη της ιστορίας πολύ καλή.

Μια από τις πιο υποσχόμενες σειρές της Top Cow, το Magdalena ίσως αποδειχτεί το πιο δυνατό χαρτί της εταιρείας για αυτόν τον χρόνο.