Σχέδιο: Jeff Stokely

Ο Simon Spurrier είναι ένας από τους καλύτερους συγγραφείς κόμικς που δουλεύουν σήμερα και το αποδεικνύει για άλλη μια φορά με το “The Spire”. Μαζί με τους Jeff Stokely και Andre May, δημιούργησε ένα από τα πιο αντισυμβατικά, πρωτότυπα κόμικς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, πολιτικοποιημένο, που καταφέρνει σε μόλις οκτώ τεύχη να διηγηθεί μια ιστορία φαντασίας, μυστηρίου και εγκλήματος με τον καλύτερο τρόπο.

Το Spire είναι ένα βουνό από μέταλλο και πέτρα στη μέση μιας ραδιενεργής ερήμου, που στην πραγματικότητα κρύβει μια πόλη με πολλαπλά επίπεδα. Αποτελεί κατοικία για χιλιάδες ανθρώπους καθώς και για τους Sculpted – γενετικά τροποποιημένες χίμαιρες που αν και αρχικά είχαν δημιουργηθεί για να είναι σκλάβοι, τώρα ζουν ως φυλές, μέσα στην πόλη και την έρημο, μια και δεν επηρεάζονται από τη ραδιενέργεια.

Υπάρχει έκδηλος ρατσισμός εναντίον τους και αρκετοί θέλουν να τους εξαφανίσουν μια και έξω. Όταν ο Βαρόνος, ο ηγέτης της πόλης, πεθαίνει, ο τίτλος θα περάσει δικαιωματικά στη μεγαλύτερη κόρη του. Την ίδια ημέρα μια σειρά από φόνους θα συνταράξει τα πάντα και τα θύματα είναι όλοι άνθρωποι που συνδέονταν με τη βασιλική αυλή. Τη συνωμοσία αυτή θα κληθεί να ξεδιαλύνει η Sha, η αρχηγός της φρουράς της πόλης, Sculpted και η ίδια, ενώ ο χρόνος τρέχει και φυσικά η κόρη του Βαρόνου, που δεν συμπαθεί τους Sculpted, θέλει να τους βγάλει από τη μέση.

Αν και η ιστορία είναι μυστηρίου, οι χαρακτήρες είναι αυτοί που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο. Ο συγγραφέας μας οδηγεί σιγά σιγά μέσα στον κόσμου της Spire, και αφήνει τα γεγονότα να φανούν σαν μια αναμενόμενη εξέλιξη. Η Sha, η οποία πάσχει από αμνησία και δεν έχει ιδέα για τις ρίζες της, καλείται να λύσει μια συνωμοσία αν και οι πιθανότητες δεν είναι μαζί της. Μη αποδεκτή από μια κοινωνία, η τελευταία του είδους της και με μια βαθιά επιθυμία να συνδεθεί με το άτομο που αγαπά, βρίσκει τα στοιχεία να την οδηγούν στις πιο σκοτεινές πλευρές της ιστορίας της πόλης αυτής.

Το σχέδιο πραγματικά κάνει το βιβλίο να φαίνεται τόσο καλό. Πολύ καλές οι απεικονίσεις των Sculpted και της πόλης και φυσικά συναρπάζει το Heavy Metal στυλ με αποχρώσεις Manga. Πολύ καλή δουλειά στα πάνελ και στη χρωματική παλέτα.

Το “The Spire’ ανήκει στα κόμικς για ενήλικο κοινό περισσότερο, με μια ανατρεπτική, καλογραμμένη ιστορία που συναρπάζει.