Σχέδιο: Werther Dell’edera

Ο βραβευμένος με το βραβείο GLAAD συγγραφέας James Tynion και ο Werther Dell’Edera μας φέρνουν μια απο τις καλύτερες ιστορίες τρόμου και μυστηρίου σε αυτή τη σειρά. Η Άβυσσος κοιτά πίσω.

Όταν τα παιδιά του Archer Peak αρχίζουν να εξαφανίζονται, κανένας δεν μοιάζει να μπορεί να το σταματήσει. Τα περισσότερα παιδιά δεν επιστρέφουν ποτέ. Αυτά όμως που επιστρέφουν έχουν να διηγηθούν τρομακτικές ιστορίες για φρικτά πλάσματα που ζουν στις σκιές. Η μόνη ελπίδα να βρεθούν τα παιδιά και να εξουδετερωθεί η απειλή είναι μια μυστηριώδης ξένη, η οποία πιστεύει τα παιδιά και τις ιστορίες τους. Το όνομά της είναι Erica Slaughter και σκοτώνει τέρατα. Και αυτό σκοπεύει να κάνει εδώ και να πληρώσει το τίμημα.

Ο συγγραφέας από την αρχή ξεκαθαρίζει ότι κανένας δεν είναι ασφαλής στην πόλη αυτή. Η ιστορία έχει αργό ρυθμό, το σενάριο έχει όλο τον χρόνο που χρειάζεται για να στηθεί μια ατμόσφαιρά που θυμίζει εφιάλτη και να αποδοθεί ο τρόμος που έχει παραλύσει τους πάντες. Και αυτό λειτουργεί καταπληκτικά για την αφήγηση.

Οι ενήλικες εμφανώς δεν μπορούν να αντιληφθούν την απειλή που βρίσκεται δίπλα τους. Υπάρχει μια μελαγχολία και αίσθηση αποξένωσης διάχυτη στο βιβλίο, που νιώθουν οι νέοι στο πρόσωπο αυτής της τραγωδίας. Μια κατάσταση που μοιάζει να μην έχει λύση, μια ξένη με πολλά μυστικά και μια πόλη με μυστικά ξεχασμένα στον χρόνο.

Το σχέδιο είναι εντυπωσιακό. Τα τέρατα έχουν σχεδιασθεί σε γκροτέσκ στυλ αν και φαίνονται λίγο, όπως σε κάθε καλή ιστορία τρόμου. Με γκρι τόνους και χρωματική παλέτα με παγωμένους τόνους, η ιστορία αποκτά το κατάλληλο στυλ που χρειάζεται.

Η μελαγχολία αναμιγνύεται με τον φόβο και ό,τι κρύβεται στις σκιές χαμογελά υπομονετικά.  Παράλληλα ο τονισμός συγκεκριμένων χρωμάτων ανταποκρίνεται στην ένταση της στιγμής.

Μια από τις καλύτερες σειρές που αξίζει να διαβάσετε. Ο τρόμος δεν ήταν ποτέ τόσο καλός!