Σχέδιο: Cassandra Jean

Κάποιοι έρωτες τυχαίνουν, κάποιοι είναι μοιραίο να συμβούν και κάποιοι άλλοι είναι καταραμένοι! Ο κόσμος των όμορφων πλασμάτων (Beautiful Creatures) έρχεται στη ζωή μέσα από αυτό το καταπληκτικό graphic novel, που διασκευάζει την πρωτότυπη ερωτική ιστορία με τον καλύτερο τρόπο. Κέρδισε το βραβείο good reads choice στην κατηγορία graphic novels and comics για το 2013.

Ο Ίθαν Γουέιτ ζει σε μια μικρή κωμόπολη με ένα σκοτεινό μυστικό. Βλέπει παράξενα όνειρα, που αφορούν ένα κορίτσι που δεν γνωρίζει. Αυτό θα αλλάξει όταν μια ημέρα καταφθάνει στο σχολείο του ένα νέο κορίτσι: η Lena Duchannes, η οποία ζει με τον προστατευτικό θείο της Μάκον στην έπαυλη Blackwood.

Πρόκειται για το ίδιο κορίτσι με τα μαύρα μακριά μαλλιά που ο Ίθαν βλέπει στα όνειρά του και για την οποία αρχίζει να νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη. Καθώς τα γενέθλιά της πλησιάζουν και ετοιμάζεται να κλείσει τα 16, η Lena πρέπει να επιλέξει – ή μήπως η οικογενειακή κατάρα θα επιλέξει γι’ αυτήν;

Οι δύο συγγραφείς αφηγούνται την ιστορία μέσα από τις σκέψεις του Ίθαν. Στοιχειωμένος από όνειρα που δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα και με μυστικά να ξεδιπλώνονται γύρω του, ο πρωταγωνιστής θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του. Όμως οι δύο νέοι δεν έχουν υπολογίσει το σκοτεινό μυστικό που ορίζει τη ζωή της Lena. Με απλότητα λόγου και φυσικότητα αφήγησης το σενάριο τραβάει κατευθείαν τον αναγνώστη, ξεδιπλώνοντας σιγά σιγά το κουβάρι του μυστηρίου. Οι χαρακτήρες είναι καλοδουλεμένοι και ενδιαφέροντες και στήνονται σαν πιόνια για το τελικό παιχνίδι.

Το σχέδιο της υπέροχης Cassandra Jean είναι κάτι που θα έβλεπε κάποιος στο ημερολόγιο ενός νέου ατόμου, σχεδόν κάτι σαν σκίτσο. Και όμως εδώ λειτουργεί καταλυτικά, γιατί δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να λειτουργήσει η ιστορία. Μια νεανική ιστορία αγάπης που όμως μοιάζει να είναι καταδικασμένη ανάμεσα σε δύο επιλογές, όπως και το ασπρόμαυρο σκίτσο που σκιαγραφεί την ιστορία.

Ένα πραγματικά πανέμορφο graphic novel που πρέπει να διαβάσετε με τον νέο χρόνο. Θα την ευχαριστηθεί το νεανικό κοινό κάθε ηλικίας!