Σχέδιο: Klaus Janson, Bill Sienkiewicz

Το Daredevil πάντοτε ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές που αριθμεί πολλές επιτυχημένες ιστορίες στο ιστορικό της. Η επιστροφή του Brian Michael Bendis μαζί με τον David Mack στο σενάριο σηματοδοτεί τη συνεργασία δύο σπουδαίων δημιουργών για την τελευταία ιστορία του Ανθρώπου Χωρίς Φόβο. Μια τελευταία ιστορία πιο σκοτεινή και ατμοσφαιρική και πιο πιστή στον Daredevil από ποτέ.

Ο θάνατος του Daredevil είναι γεγονός. Όπως επίσης και ο θάνατος του Kingpin. Τι οδήγησε όμως σε αυτήν την τραγωδία; Την ιστορία αφηγείται ο Ben Urich, ένας ρεπόρτερ που από καιρό κάλυπτε τις περιπέτειες του Daredevil και τώρα, μετά τον θάνατο του, επιχειρεί να ρίξει φως στη ζωή του ήρωα. Γιατί; Γιατί κανείς δεν ήξερε πραγματικά όλη την ιστορία του. Γιατί έκανε ό,τι έκανε, γιατί πήρε τις αποφάσεις που πήρε. Κάθε ήρωας αξίζει έναν επικήδειο. Για κάποια άτομα, η ζωή τους μιλούσε πιο δυνατά από οποιαδήποτε λόγια.

Με μικρά βήματα εξιστορεί τα βήματα του ήρωα, από την παιδική του ηλικία έως τους πιο γνωστούς αντιπάλους του, τις πιο γνωστές στιγμές του, στιγμές που τον καθόρισαν, καθώς και την επίδρασή του στην περιοχή του Hell’s Kitchen. Και εκεί εμφανίζεται κάτι, κάτι κρυφό, κάτι που θα πρέπει να το ερευνήσει για να φτάσει σε απροσδόκητες αποκαλύψεις. Μια μικρή λέξη, η τελευταία λέξη του Daredevil.

Στο σχέδιο βρίσκουμε τον Klaus Janson, έναν βετεράνο που μαζί με τον Frank Miller καθόρισαν το στυλ του σχεδίου και της ατμόσφαιρας για τον σκοτεινό ήρωα από το 1980! Ο Janson χρησιμοποιεί ένα ωμό και γραφικό στυλ, γεμάτο μουτζουρωμένο μελάνι και σουρεαλισμό. Τα πάνελ είναι πολύ ενδιαφέροντα αφού ξεφεύγουν από τα προκαθορισμένα πρότυπα και ξεχειλίζουν από κινητικότητα και ένταση.

Κάθε μικρό στοιχείο σε αυτό το τεύχος συνθέτει την καλύτερη ιστορία του Daredevil. Όσοι από τους δημιουργούς του συνέβαλαν στη δημιουργία του μύθου του μπορούν να είναι ήσυχοι ότι έκαναν καλή δουλειά και τώρα μπορούν να τον αποχαιρετήσουν με το τέλος που μόνο ένας πραγματικός ήρωας αξίζει να έχει. Μην το χάσετε.