Σχέδιο: Jan Bazaldua

Ύστερα από αρκετή αναμονή, ένας από τους καλύτερους τίτλους που θα δούμε στον χώρο των X-Men ήρθε και είναι ό,τι περιμέναμε. Το Legion of X, ένα από τα καλύτερα πρότζεκτ των τελευταίων χρόνων, δημιουργία του τρομερού Si Spurrier, ήρθε για να μας αποκαλύψει το μέλλον των αγαπητών μας μεταλλαγμένων.

Την ιστορία αφηγείται ο Legion, γιος του Τσαρλς Εξέβιερ και μεταλλαγμένος επιπέδου Ωμέγα, ο οποίος διατηρεί μια ψυχεδελική διάσταση με μεταλλαγμένους δικής του δημιουργίας, που ονομάζεται The Altar. Εκεί βρίσκεται και το αρχηγείο των Λεγεωνάριων, της αστυνομίας του νησιού Κρακόα. Ο αρχηγός τους, ο Nightcrawler, έχει κληθεί από τους μεταλλαγμένους του πλανήτη Άρακο για να λύσει την υπόθεση ενός χαμένου θεού. Παράλληλα οι υπόλοιποι Λεγεωνάριοι παλεύουν με έναν μεταλλαγμένο που μπορεί να μπει και να ελέγχει οποιονδήποτε μεταλλαγμένο. Μια νέα οντότητα θα κάνει επίσης την εμφάνισή της, αλλά χωρίς να μπορεί να μαντέψει κανείς τις προθέσεις της.

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει μια κοινωνία με ποικιλία χαρακτήρων, που αντιμετωπίζει ερωτήματα που μπορεί να την ανυψώσουν ή να την καταστρέψουν. Ξεδιπλώνοντας αργά τις διαφορετικές ιστορίες, έχει την ευκαιρία να μας δώσει μια ρεαλιστική ματιά μέσα στο τελευταίο καταφύγιο των μεταλλαγμένων και τι πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει και τι όχι. Το Legion Of X#1 είναι η αρχή ενός ταξιδιού στις έννοιες της δικαιοσύνης, του κακού, της αστυνόμευσης, σε μια κοινωνία με άτομα με σουπερ-δυνάμεις και ικανότητες. Οι ικανότητες του Spurrier είναι αναμφισβήτητες και το πρώτο αυτό τεύχος τις αναδεικνύει.

Το σχέδιο της Jan Bazaldua είναι υπέροχο. Οι ικανότητές της στον σχεδιασμό χαρακτήρων είναι εξαιρετικές και δεν διστάζει να δώσει ένα νέο, μοντέρνο στυλ σε κάθε χαρακτήρα χωρίς να χαθεί το ιδιαίτερο παρελθόν του. Οι αναγνώστες θα θαυμάσουν επίσης και τα εκπληκτικά τοπία, αφηρημένα, διαστημικά και γήινα, τα οποία είναι γεμάτα λεπτομέρειες. Το χρώμα του Federico Blee υποστηρίζει το σχέδιο και δίνει δυναμική και κίνηση σε πολλές σκηνές και φυσικά διαχωρίζει τις διαφορετικές διαστάσεις και τοπία.

Μια πολύ καλή αρχή που υπόσχεται να διαμορφώσει το τοπίο της Marvel, με το υπέροχο σχέδιο και το εξαιρετικό γράψιμο και έχει τις δυνατότητες να γίνει από τους καλύτερους τίτλους των τελευταίων χρόνων.