Σχέδιο: Michael Dialynas

Το “The Woods, Volume 1: The Arrow” το λάτρεψα! Λίγο γιατί μου θύμισε τη σειρά “Stranger Things”, λίγο η ατμόσφαιρα που θυμίζει ιστορία που εξελίσσεται σε βιβλίο του Stephen King, λίγο το καλογραμμένο σενάριο που σε βάζει στην ατμόσφαιρα της ιστορίας κατευθείαν, με κέρδισε μια και καλή!

Η ιστορία σημαδεύεται από ένα συνταρακτικό γεγονός που αλλάζει τα πάντα. Στις 16 Οκτωβρίου 2013, 437 μαθητές, 52 δάσκαλοι και 24 ακόμα μέλη του προσωπικού του γυμνασίου Bay Point Preparatory στα προάστια του Milwaukee, εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. Αρκετά μίλια φωτός μακριά, οι αγνοούμενοι βρίσκουν τους εαυτούς τους στη μέση ενός αρχαίου, άγριου τοπίου. Κανένας δεν ξέρει πού βρίσκονται και γιατί μεταφέρθηκαν εκεί. Οι απαντήσεις θα αποδειχτούν πιο δυνατές από ό,τι φανταζόντουσαν.

Το σενάριο κερδίζει την προσοχή του αναγνώστη από την αρχή. Ο συγγραφέας, με βάση ένα περίεργο γεγονός, μας συστήνει ένα από τα πιο ασυνήθιστα καστ, με διαφορετικούς χαρακτήρες που απλά συνυπάρχουν στο ίδιο σχολείο. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας βλέπουμε τα κίνητρά τους, τα όνειρά τους, τι τους ωθεί, τι χρειάζονται και φυσικά είναι δύσκολο να μην τους αγαπήσεις γι’ αυτό. Η ψυχολογία των τινέιτζερ είναι άλλωστε κάτι τόσο οικείο σε όλους μας και τόσο αγαπητό.

Ο Adrian Roth, η διάνοια, η Karen Jacobs, η κινητή αποτυχία, η Sanami Ota, που θέλει να τα ελέγχει όλα, ο Calder Macready, ο πλακατζής του σχολείου, o Benjamin Stone, ο ήσυχος τύπος, ο Isaac Andrews, ο αδύναμος τύπος, η πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου Maria Ramirez και βεβαίως ο διευθυντής John Beaumont, είναι έτοιμοι να βαδίσουν στην πιο παράξενη εμπειρία της ζωής τους.

Το σχέδιο του Μιχάλη Διαλυνά είναι ιδανικό για την ιστορία. Με καρτουνίστικο στιλ και λεπτομέρειες στο περιβάλλον, χτίζει έναν εξωγήινο κόσμο με ζούγκλες, παράξενα πλάσματα και μέρη, διατηρώντας αυτήν την απίθανη, μυστηριώδη ατμόσφαιρα που ταιριάζει σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Η χρωματική παλέτα ταιριάζει άψογα σε αυτόν τον εξωγήινο κόσμο.

Έχω τις καλύτερες προσδοκίες από αυτή τη νέα σειρά γιατί έχει ένα δικό της στιλ, μια δική της ατμόσφαιρα και κάτι από τη χαμένη μαγεία των 80’ς. Into the Woods, λοιπόν!!!