Σχέδιο: Billy Tan

Το Dark Reign: The List – Daredevil, μια ιστορία που αναμενόταν με ενδιαφέρον,  ακολουθεί τη γνωστή σειρά της Marvel, Dark Reign, όπου ο Νόρμαν Όσμπορν, γνωστός ως Green Goblin, διευθυντής πλέον της H.A.M.M.E.R και υπεύθυνος ασφαλείας, δημιούργησε μια λίστα με ήρωες που πρέπει να εξοντώσει.

Η σειρά ακολουθεί τον Matt Murdock, τον κατά κόσμον Daredevil, καθώς αποδέχεται την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης HAND, με την οποία είχε συγκρουστεί στο παρελθόν, στην προσπάθεια να εμποδίσει τον Kingpin από το να αναλάβει αυτός και με την ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα εκ των έσω. Το βήμα αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από τον Όσμπορν, ο οποίος τώρα πλέον θεωρεί τον Daredevil απειλή και αναθέτει στον Bullseye (ορκισμένο και παλαιό εχθρό) να τον σκοτώσει.

Ο συγγραφέας Andy Diggle έχει αποδείξει και στο παρελθόν την αξία του και τώρα αξιοποιεί την ευκαιρία να εισάγει πολλές εκπλήξεις αλλά και να εξελίξει το μέλλον του Daredevil. Χειρίζεται θαυμάσια την ψυχοσύνθεση του ήρωα, ο οποίος γεμάτος ενοχές αλλά και αποφασισμένος να διορθώσει την κατάσταση θα πάρει αποφάσεις αναπάντεχες, παρουσιάζοντας έτσι μια πιο σκοτεινή πλευρά του. Εξίσου καλά παρουσιάζεται και η ψυχοσύνθεση του Bullseye, σε μια ισορροπημένη επίδειξη της παράνοιας που τον χαρακτηρίζει.

Το σχέδιο του Billy Tan αν και πάντα εντυπωσιακό, στα πρότυπα των σούπερ – ηρώων, είναι λίγο έξω από την ατμόσφαιρα του Daredevil, χωρίς όμως να απογοητεύει. Η δράση είναι αρκετά πειστική και σύμφωνη με τη σκοτεινή ατμόσφαιρα των γεγονότων. Πολύ καλή δουλειά και στο χρώμα από τον Justin Ponsor.

Συνολικά πρόκειται για μια καλογραμμένη ιστορία, που έχει μεγάλες προοπτικές για το μέλλον του χαρακτήρα. Σίγουρα κάτι που αξίζει να διαβάσετε!