Το Helck είναι μια τρελή, απολαυστική περιπέτεια, που υπόσχεται να σας κάνει φανατικό οπαδό. Αυτό το manga αποτελεί μια από τις καλύτερες ιστορίες που θα διαβάσετε ποτέ, ένα μείγμα καλογραμμένου σεναρίου, σωστών δόσεων κωμωδίας και φαντασίας στο έπακρο.

Μετά τον θάνατο του άρχοντα των δαιμόνων από τα χέρια ενός μοναχικού πολεμιστή, οι άνθρωποι χαίρονται για το τέλος της βασιλείας του τρόμου. Στη διάσταση των δαιμόνων, όμως, αρχίζει ένα έντονο τουρνουά για να καθορίσει τον νέο άρχοντα των δαιμόνων και έχει τραβήξει τον πιο αναπάντεχο διεκδικητή: τον Helck, έναν άνδρα που ισχυρίζεται ότι μισεί τους ανθρώπους, ενώ ο ίδιος είναι άνθρωπος! Χωρίς να έχει πειστεί για τις προθέσεις του Helck, η Red Vamirio, μια από τους ‘Τέσσερις Ουράνιους Βασιλιάδες’ που κυβερνά τη διάσταση, αποφασίζει να αποκαλύψει τις προθέσεις του Helck. Με τον τίτλο του ‘Βασιλιά των Δαιμόνων’ ως έπαθλο, η μοίρα των δαιμόνων μπορεί να κρέμεται από αυτό το άτομο!

Ο Helck είναι μορφή. Αν και άνθρωπος, άρα φυσικός εχθρός των δαιμόνων, καταφέρνει να κερδίσει το κοινό με τη δύναμη και τη γοητεία του. Με υπεράνθρωπη δύναμη και απόλυτα πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι είναι ο εχθρός, ευγενέστατος, έξυπνος αλλά και συχνά ανέμελος.

Αυτή που κλέβει την παράσταση παρόλα αυτά είναι η Red Vamirio και μέσω αυτής μαθαίνουμε και τα περισσότερα για τη διάσταση των δαιμόνων, καθώς προσπαθεί να βγάλει τον Helck από το τουρνουά. Είναι ειλικρινής, τόσο που σπάει κόκκαλα, έχει δυνατή παρουσία και κινείται πειστικά ανάμεσα στον παραλογισμό που επικρατεί και τη λογική που διαθέτει η ίδια.

Η συγγραφέας στον πρώτο τόμο δεν αναλώνεται τόσο σε αποκαλύψεις, αλλά προτιμά με κωμική ματιά να δείξει τον τρόπο επιλογής του άρχοντα των δαιμόνων. Υπάρχουν πληροφορίες για τα παρασκήνια, αρκετά αστεία και τραγελαφικές καταστάσεις που δίνουν μια ανάλαφρη αίσθηση στην ιστορία.

Το σχέδιο είναι πολύ εκφραστικό και πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στα πάνελ, η οποία υποστηρίζει την κινητικότητα της ιστορίας και τη δράση. Το στιλ της Nanao Nanaki χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές και άφθονο χιούμορ.

Ένα από τα καλύτερα μάνγκα που θα διαβάσετε και υπόσχεται να σας κάνει λάτρη της ιστορίας του.