Σχέδιο: Drew Rausch

Λάτρεις του Lovecraft και του τρόμου, αγαλλιάστε!! Ένας νέος πλοκαμοειδής φόβος τιτανοειδών διαστάσεων έφτασε, για να κατακτήσει αυτή τη διάσταση με τη γλίτσα του στο όνομα των παλαιών θεών. Μια ζελατινοειδής βλασφημία ταξίδεψε από μακριά για να σας δώσει την πιο απολαυστική γεύση τρόμου των τελευταίων χρόνων.

Τον Απρίλιο του 2010 το Eldritch! κέρδισε τον διαγωνισμό Zuma της Dc, έναν μηνιαίο διαγωνισμό για webcomic. Δυστυχώς οικονομικά προβλήματα δεν άφησαν αυτό το comic να γίνει σειρά τότε, όμως οι δημιουργοί του επέμειναν και βρήκαν την ευκαιρία για ψηφιακή έκδοση από την ComiXology.

Η ιστορία αρχίζει από μια τραγική αποκάλυψη. Ο νεαρός μελετητής και οπαδός της μαγείας Owen Sobczek, ένας σοβαρός και εσωστρεφής teenager, έχει ένα σώμα γεμάτο αρχαία και επιθετικά πλοκάμια. Όταν η γεμάτη τρέλα και τατουάζ αλλά και  περιπετειώδης αδελφή του Anya γίνει μάρτυρας της βλάσφημης αυτής ύπαρξης που μοιάζει να κατακλύζει τον αδελφό της, θα αναζητήσει απαντήσεις. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι στη γειτονιά της κρύβονται μεγαλύτερα μυστήρια.

Ο συγγραφέας έχει πλάσει μια απολαυστική κωμωδία γοτθικού τρόμου, πιστή στο πνεύμα του Lovecraft, που κάνει τον αναγνώστη να καίγεται να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει. Το κοντράστ χαρακτήρων ανάμεσα στην ορθολογίστρια και οπαδό της επιστήμης Anya και τον εσωστρεφή αλλά ανοιχτόμυαλο και ονειροπόλο Owen είναι καταλυτικό για την ιστορία. Η απίστευτα ενέργεια και τα ξεσπάσματα της Anya συμπληρώνουν απόλυτα τον τρόμο που κρύβεται στις σκοτεινές γωνίες αυτής της διήγησης, ενώ η πίεση του χρόνου για απαντήσεις στέλνει την αγωνία στο κόκκινο.

Το σχέδιο του Drew Rausch είναι ιδανικό, δίνοντας στην ιστορία την αίσθηση ταινίας του Tim Burton. Οι χαρακτήρες ξεχειλίζουν από ενέργεια, οι υπερβολές δίνουν ένα κωμικό στοιχείο, ενώ οι βλάσφημες υπάρξεις και τα πλοκάμια έχουν την τιμητική τους.

Οι οπαδοί του Lovecraft και του τρόμου θα το απολαύσουν ιδιαίτερα, ενώ οι υπόλοιποι αναγνώστες θα ευχαριστηθούν την τρέλα και το μυστήριό του. Μπορείτε να το διαβάσετε στο διαδίκτυο ή να το αγοράσετε σε ψηφιακή μορφή (http://www.heartshapedskull.com/ELDRITCH/issue-one).