Σχέδιο: Vincenzo Balzano

Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μου μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις από Έλληνα δημιουργό, ένα graphic novel που μας ταξιδεύει στον κόσμο των ευχών, το μαγευτικό “The Cloud”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός καλογραμμένου σεναρίου και με ένα εκπληκτικό σχέδιο να το υποστηρίζει, δεν είναι τυχαίο που έχει αρχίσει να κατακτά κοινό και κριτικούς.

Η ιστορία ακολουθεί ένα αγόρι και τον λύκο του, τον Cloud, καθώς αρχίζουν ένα ταξίδι για να βρουν τον πατέρα του αγοριού και να του επιστρέψουν την ευχή που του κλάπηκε. Ο δρόμος τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με διαφορετικές καταστάσεις και χαρακτήρες που όλοι όμως θα συμβάλουν στην ενηλικίωση του αγοριού.

Μια κλέφτρα, παράξενα πλάσματα από το Μεγάλο Πριν και ο Τρελός Βασιλιάς, θα συντροφέψουν το αγόρι σε αυτήν την περιπέτεια, στην οποία ο πρωταγωνιστής θα χρειαστεί να ανακαλύψει μόνος του γιατί δεν γίνεται ή δεν χρειάζεται να πραγματοποιούνται όλες οι ευχές.

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει μια περιπέτεια που κοιτάζει με τρυφερή ματιά το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης του ήρωα, που θα τον οδηγήσει να ανακαλύψει την πραγματική δύναμη που έχει μέσα του, την αγάπη, το θάρρος, τη θυσία και την απώλεια.

Το λυρικό και συνάμα μαγικό σχέδιο μας ταξιδεύει στον κόσμο των ευχών, και με έναν καταιγισμό διαφορετικών κόσμων, χρωμάτων και χαρακτήρων μας μεταφέρει σε μονοπάτια που μόνο αληθινές καρδιές μπορούν να διαβούν. Η αρτιότητα του σχεδίου του Balzano οδηγεί τον αναγνώστη να ξεφυλλίσει τις σελίδες ξανά και ξανά για να χορτάσει το υπέροχο θέαμα.

Ένα graphic novel που θα σας θυμίσει τις παιδικές ιστορίες που αγαπήσατε. Αξίζει να το διαβάσετε.