Σχέδιο: J.H. Williams III

Από όλους τους χαρακτήρες της DC, η Batwoman ήταν αυτή που χρειαζόταν απεγνωσμένα μια καλή ιστορία για τις απαρχές της. Το δίδυμο J. H. Williams III και W. Haden Blackman δημιούργησαν μια ιστορία καλογραμμένη, που καλύπτει πολύ έδαφος όσον αφορά το παρελθόν της, γεμάτη επίπεδα και με μια ιδιαίτερη αίσθηση του χαρακτήρα της.

Το πρώτο τεύχος ασχολείται περισσότερο με το γιατί αποφάσισε η Kate Kane να γίνει  Batwoman. Η αφήγηση ακολουθεί την Kate Kane σήμερα και ως Batwoman απέναντι στην Kate Kane ως παιδί. Και εδώ μπαίνει το πρώτο στοιχείο που τραβάει άμεσα το ενδιαφέρον. Η ιστορία της Kate Kane σήμερα είναι ένα έργο τέχνης (όσον αφορά το σχέδιο), σκληρό, ακριβές και εντυπωσιακό, ενώ το σχέδιο όταν βλέπουμε το παρελθόν της έχει μια αθωότητα και απαλότητα όπως αυτή των παιδικών αναμνήσεων. Κάθε στυλ έχει τη δική του δύναμη και ομορφιά και είναι από τα πιο δυνατά ατού αυτού του τεύχους.

Η ιστορία αποκαλύπτει αρκετά πράγματα για το παρελθόν της Batwoman: ήδη, από τα Detective Comics του 2009, γνωρίζαμε ότι την είχαν απαγάγει τρομοκράτες, ότι είχε χάσει τη μητέρα και την αδελφή της και ότι την έδιωξαν τελικά από το West Point. Εδώ ακολουθούμε την πρωταγωνίστρια σε όλη την πορεία της μέχρι σήμερα. Πολύ ανθρώπινη είναι σε αυτό το τεύχος η σχέση της με τον πατέρα της, που προσπαθεί να τη μεγαλώσει όσο καλύτερα μπορεί. Η όλη ιστορία είναι μια εξιστόρηση σε αυτόν για τους λόγους που την οδήγησαν να πάρει την απόφαση να φορέσει τη μάσκα. Εντύπωση κάνει επίσης και το κείμενο. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον εθισμό της στο αλκοόλ και την ιδιάζουσα σχέση με τον πατέρα της, η λογοτεχνική σχεδόν χροιά του είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Η αίσθηση που σου αφήνει το πρώτο αυτό τεύχος είναι περισσότερο αυτή ενός διηγήματος παρά ενός κόμικ. Η ιστορία σε απορροφάει ολοκληρωτικά, τόσο με τη σκληρότητα των καταστάσεων όσο και με την ανθρώπινη υπόσταση των χαρακτήρων. Πρόκειται για μια ιδανική αφήγηση η οποία συνοδεύεται από ένα σχέδιο που απλά καθηλώνει και δημιουργεί ένα οπτικό υπερθέαμα.