Σχέδιο: Karakarakemuri

Στην Ογιασίμα, ένα μέρος όπου η μαγεία κυριαρχεί, οι συνεχόμενοι, επεκτατικοί πόλεμοι του βασιλείου του Αμαμικάντο έχουν φέρει το χάος και την καταστροφή.  Μόνο το βασίλειο της Τζακάρα αντιστέκεται, το οποίο υπερασπίζονται σθεναρά οι φοβερές πολεμίστριές του.

Τρεις παράδοξοι χαρακτήρες θα συναντηθούν σπρωγμένοι από τη μοίρα, για να αρχίσουν ένα επικό ταξίδι προς αναζήτηση του τρομερού σπαθιού του Σούσανοφ στη γη της Τζακάρα. Σύμφωνα με τους θρύλους η δύναμη του σπαθιού είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστεί και όποιος το έχει μπορεί να κυβερνήσει απόλυτα.

Ο Ιζούμο Τακερού, ένας γελαστός, ξένοιαστος, πανέξυπνος και τυχερός κλέφτης, ο Κουμάσο Τακερού, με την ηράκλεια δύναμή του και ο μυστηριώδης Ογκούνα Τακερού, ένας σοβαρός και θανατηφόρος πολεμιστής, που θεωρεί τους άλλους δυο ανόητους, θα ενωθούν ο καθένας με τα δικά του κίνητρα για να βρουν το θρυλικό σπαθί. Και όλα αυτά ενώ γύρω τους παιχνίδια στρατηγικής ξεδιπλώνονται και ο κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού χάους έρχεται πολύ κοντά τους.

Ο Kazuki Nakashima, ένας εξαιρετικός συγγραφέας, έχει πλάσει μια έξυπνη ιστορία φαντασίας, μια επική μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, με γρήγορους ρυθμούς και γεμάτο παιχνίδια στρατηγικής, λέξεων και σπαθιών. Οι χαρακτήρες του είναι γραφικοί και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το περιβάλλον καλοδουλεμένο και πρωτότυπο. Το ίδιο το Manga είναι βασισμένο σε θεατρικό έργο που είχε γράψει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Το μεγαλύτερο ατού της ιστορίας είναι σίγουρα το αξιοπρόσεκτο σχέδιό του, το οποίο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια οπτική απόλαυση. Δυνατές γραμμές, καλαίσθητες και ζηλευτές λεπτομέρειες (ειδικά στα κοστούμια των χαρακτήρων αλλά και το περιβάλλον) και δυναμικές σκηνές μάχης συνθέτουν την πρώτη επαγγελματική δουλειά της Karakarakemuri, η οποία έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της.

Πρόκειται για ένα από τα λίγα δείγματα τόσο ζωντανής και απολαυστικής δουλειάς που συναντά κανείς στα Manga, με απλό αλλά καλοδουλεμένο σενάριο, εκρηκτικό σχέδιο και μια ατμόσφαιρα που καθηλώνει τον αναγνώστη.