Σχέδιο: Andrea Sorrentino

Ένα από τα καλύτερα κόμικς μυστηρίου και τρόμου μας έρχεται από το φοβερό δίδυμο Lemire και Sorrentino. Με κινηματογραφική σχεδόν αίσθηση και ρυθμό, το Gideon Falls #1 κινείται στις παρυφές της παράνοιας και της λογικής, εκεί που αν κάποιος επιμείνει και ψάξει βαθύτερα μπορεί και να ανακαλύψει την αλήθεια.

Οι ζωές του αντικοινωνικού και ψυχωτικού Νόρτον, ενός νεαρού πεπεισμένου ότι υπάρχει μια συνωμοσία στα σκουπίδια της πόλης και του ιερέα Φρεντ, ενός καθολικού ιερέα κυνηγημένου από το παρελθόν, αποσπασμένου στη μικρή επαρχιακή πόλη Gideon Falls, θα συναντηθούν με αφορμή τον θρύλο του Black Barn, ενός εξώκοσμου κτιρίου που σύμφωνα με τους θρύλους , εμφανίστηκε στην πόλη και στην επαρχία ταυτόχρονα, σκορπώντας θάνατο και παράνοια στο πέρασμά του.

Το Gideon Falls είναι σχεδόν σαν κινηματογραφική ταινία. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί περίφημα έναν νεαρό, τον Νόρτον, ο οποίος ακροβατεί στα όρια της παράνοιας, ψάχνοντας στοιχεία για τη συνωμοσία που πιστεύει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Το καστ συμπληρώνουν η ψυχολόγος του, ο πάτερ Φρεντ, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν του και μια σερίφης.

Το σενάριο είναι γεμάτο μυστήριο, κινούμενο σε τόνους ψύχωσης, πώρωσης και πίστης. Τα στοιχεία είναι εκεί, είναι όμως αληθινά; Ο Lemire είναι ικανότατος στο να κτίζει κόσμους που σε απορροφούν κατευθείαν και χαρακτήρες που ανήκουν καθαρά σε αυτούς. Όλοι οι χαρακτήρες προσπαθούν να ισορροπήσουν τη ζωή τους, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχουν στοιχεία μπροστά τους, τα οποία ίσως δεν ήθελαν να δουν προηγουμένως. Και οι ζωές τους θα συναντηθούν λες και ήταν κομμάτια σε παζλ.

Το σχέδιο, γεμάτο λεπτομέρειες και σκούρα χρώματα αποδίδει τέλεια την αποσύνθεση στην ατμόσφαιρα. Κοντράστ, σκιές, φως και ευρύχωρα πάνελ συνθέτουν κάτι που θα έβλεπε κανείς μέσα από μια κάμερα.

Από τα καλύτερα κόμικς αυτή τη στιγμή, ας δούμε πού θα οδηγήσει!