Σχέδιο: Mark Bagley, Andrew Hennessy

Τι γίνεται όταν σε ένα τεύχος εμφανίζεται ο Galactus, το φοβερό δίδυμο Bendis και Bagley και οι Ultimates; Φυσικά, χαμός! Η αρχή του τέλους έρχεται και αυτό γίνεται ξεκάθαρο από την αρχή, γιατί ο καταστροφέας των κόσμων έχει βάλει στο μάτι τη Γη και πεινάει πολύ!

Το πρώτο τεύχος αυτής της μίνι-σειράς χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο ακολουθεί τον Galactus στην καταστροφική του πορεία, καθώς αρχίζει και διαλύει τη Νέα Υόρκη για να την καταναλώσει. Στο δεύτερο, ο Miles (ο νέος Spider-Man) γίνεται μάρτυρας αυτής της καταστροφής και αισθάνεται πολύ μικρός μπροστά στην κλίμακα του καταστροφέα. Παρ’ όλα αυτά καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει την πόλη και τους ανθρώπους της.

Το τελευταίο μέρος χαρακτηρίζεται από τη δράση των Ultimates, οι οποίοι πέφτουν στη μάχη με ό,τι διαθέτουν απέναντι στην πιο σοβαρή απειλή που έχουν ποτέ αντιμετωπίσει. Θα είναι αυτό αρκετό, άραγε, ή ακόμα και η πιο δυνατή ομάδα υπερ-ηρώων θα φανεί πολύ μικρή απέναντι στον Galactus;

Ο Bendis καθιστά σαφές ότι αυτή η απειλή αφορά όλο τον πλανήτη και οι συνέπειές της θα είναι συντριπτικές. Άλλωστε, κάθε οπαδός των Marvel ξέρει ότι όταν εμφανίζεται ο Galactus κάπου, δεν είναι ποτέ καλό. Από την πρώτη στιγμή ο συγγραφέας κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται αν μπορεί να υπάρξει νίκη απέναντι σε έναν εχθρό αυτής της κλίμακας και αν ναι, τι θα έχει απομείνει πραγματικά στο τέλος;

Ο Bagley δημιουργεί μια εκπληκτική σκηνή μάχης, με έντονα χρώματα και δυναμικό σχέδιο, αλλά χωρίς να έχει ο Galactus πάντα τη γνωστή του γιγάντια κλίμακα. Παρ’ όλ’ αυτά δεν απογοητεύει το γενικότερο αποτέλεσμα.

Το ξεκίνημα αυτής της μίνι-σειράς είναι αρκετά δυναμικό και το γεγονός ότι όλα παίζονται, χωρίς καμιά σιγουριά ότι οι Ultimates θα τα καταφέρουν αυτή τη φορά, είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον. Ελπίζουμε και η συνέχεια να φανεί αντάξια.