Σχέδιο: Jock

Ψάχνετε μια ιστορία που θα σας φοβίσει μέχρι το κόκκαλο; Ο μετρ των κόμικς Scott Snyder και ο Jock φέρνουν μια νέα, πολυαναμενόμενη σειρά που υπόσχεται να κρατήσει την αγωνία σας αμείωτη.

Η ιστορία, ένα υπέροχο κομμάτι αυθεντικού τρόμου, ακολουθεί την οικογένεια Rooks, καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή, μετά την αναγκαστική της μετακόμιση. Ο λόγος της μετακόμισης δεν ήταν άλλος από ένα αποτρόπαιο συμβάν στο οποίο ήταν μάρτυρας η κόρη της οικογένειας, Sailor. Με την επιστροφή της στο σχολείο όμως, έρχονται πάλι στην επιφάνεια τα γεγονότα του παρελθόντος και γίνεται πλέον ξεκάθαρο στην ίδια ότι κάτι καραδοκεί στο δάσος. Κάτι που ενδιαφέρεται για την ίδια και την οικογένειά της.

Ο Snyder με μια ανατριχιαστική αρχή και στήνοντας το κατάλληλο σκηνικό, μια επαρχιακή πόλη, ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στο δάσος και κάτι να πλανάται στην ατμόσφαιρα, μας εισάγει σε μια ενδιαφέρουσα οπτική στο θέμα των μαγισσών. Το μεγαλύτερο μέρος της εξιστόρησης αφορά τη Sailor και την οικογένειά της, με τα εφιαλτικά γεγονότα του παρελθόντος να παρεμβαίνουν σε γρήγορους ρυθμούς. Η δουλειά του με τους χαρακτήρες, πολύ καλά προσεγμένη από την αρχή, μας αποκαλύπτει κίνητρα και διαθέσεις.

Το μεγάλο ατού του Wytches είναι το πολύ εκφραστικό σχέδιο του Jock. Οι φιγούρες του Jock μεταδίδουν την αγάπη, το ενδιαφέρον και την αγωνία που νιώθουν. Με έντονες και σίγουρες γραμμές, καθώς και σκιές, στήνει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα μυστηρίου. Υπάρχει κάτι το ενοχλητικό στις άσχημες στιγμές της ιστορίας, μια σκληρότητα που είναι τρομακτική, μια αγωνία που μπορεί να εκτονωθεί μόνο με μια κραυγή, μια ασχήμια που ενισχύεται από την καλή δουλειά στα χρώματα του κόμικς. Κάτι που πλανάται, κάτι αρχαίο, που απλά περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να εκδηλωθεί.

Ο Snyder ισορροπεί ανάμεσα στο μυστήριο και τον τρόμο. Τοποθετώντας μια αόρατη απειλή κοντά σε κάτι τόσο φυσιολογικό όσο η οικογένεια Rooks, προκαλεί αμείωτη ένταση και αγωνία για την εξέλιξη. Με ένα απίστευτα καλό σχέδιο από τον Jock και πολύ καλή δουλειά στα χρώματα από τον Matt Hollingsworth, καταφέρνει να μας δώσει μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.