Σχέδιο: Gabriel Rodriguez

Μετά το θάνατο του πατέρα τους Rendell Locke, ο Tyler, η Kinsey και ο Bode Locke μετακομίζουν με τη μητέρα τους στην πατρογονική εστία, το Keyhouse, το οποίο βρίσκεται στο Lovecraft, στη Μασαχουσέτη. Ο ένας από τους δύο νεαρούς δολοφόνους ο Sam Lesser, βρίσκεται ήδη στο αναμορφωτήριο, όπου επικοινωνεί κρυφά με μια παραφυσική δύναμη που υπόσχεται να τον ελευθερώσει σύντομα.

Καθώς εξερευνάει το σπίτι ο Bode Locke, ο νεότερος γιος της οικογένειας, ανακαλύπτει ένα πολύ ιδιαίτερο κλειδί. Ένα κλειδί που ξεκλειδώνει μια πόρτα, που όποιος τη διασχίσει το πνεύμα του αποχωρίζεται από το σώμα του. Ποιο μυστικό κρύβει το σπίτι των Locke; Και ποιο μυστήριο διατρέχει το κλειδί;

Ο Joe Hill (γιος του Stephen King) στην ουσία ανοικοδομεί μια ιστορία, με παράξενη δομή αλλά πολύ καλούς ρυθμούς ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Η ίδια η ιστορία αποτελείται από τρεις πράξεις, με κάθε πράξη να αποτελείται από δυο ιστορίες με έξι τεύχη. Οι χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, μπλεγμένοι σε ένα πολύ παράξενο παιχνίδι της μοίρας, αναγνωρίσιμοι από τον αναγνώστη και εύκολα κατανοητοί. Η ατμόσφαιρα ξεδιπλώνεται ήσυχα, με δόσεις καθημερινότητας, οι οποίες ταράσσονται σχεδόν αναπάντεχα από απρόσμενα γεγονότα, χωρίς να σταματάει ούτε στιγμή όμως το σκιώδες παιχνίδι της μοίρας.

Το σχέδιο του Rodriguez είναι στα καλύτερά του, με συνθέσεις σκηνών καταπληκτικές. Η δουλειά του με τις εκφράσεις των χαρακτήρων, τις πόζες τους αλλά και την απήχηση που έχουν στην πλοκή είναι εξαιρετική.

Σίγουρα μια από τις πιο προσεγμένες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει, με προσοχή στη λεπτομέρεια, που υπόσχεται να τραβήξει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.