Σχέδιο: Nick Johnson

Το Wolf Hands είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ένα καλό κόμικ δεν χρειάζεται την υποστήριξη ενός μεγάλου εκδοτικού οίκου για να τραβήξει την προσοχή. Πρόκειται για μια αυτοέκδοση από ένα τρομερό δίδυμο, αυτό των Justin Heggs και Nick Johnson, η οποία κλέβει τις εντυπώσεις και μας διασκεδάζει με το χιούμορ και το καλό σενάριό της.

Η ιστορία ακολουθεί τις περιπέτειες του Miller Vaughn και την ιδιαίτερη περίπτωσή του, το γεγονός δηλαδή ότι είναι λυκάνθρωπος! Όχι όμως από αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Ο Miller έχει χέρια λυκανθρώπου, τα οποία χτυπούν με καταστροφική μανία και το μόνο που μπορεί να τον ηρεμήσει είναι η αληθινή του αγάπη, η Jenny Rose.

Στο πρώτο τεύχος ακολουθούμε τον Miller καθώς προσπαθεί να βάλει μια απόσταση ανάμεσα σε αυτόν και στην Jenny, προσπαθώντας να την κρατήσει ασφαλή. Στον αντίποδα ο ψυχωτικός καθηγητής Orchid και ο στρατός του από τέρατα- Φρανκενστάιν, αναζητά να αιχμαλωτίσει τον Miller και τα παράξενα μέλη του.

Η Jenny όμως δεν σκοπεύει να αφήσει τον αγαπημένο της όχι μόνο επειδή τον αγαπά αλλά και γιατί ξέρει ότι μπορεί να τον βοηθήσει. Αν και γνωρίζει τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτει τον εαυτό της, αποφασίζει να μείνει κοντά του και να τον βοηθήσει να βρει απαντήσεις. Και φυσικά πολλά ερωτήματα έρχονται με χιουμοριστικό τρόπο στο προσκήνιο, όπως π.χ. ποιος είναι πραγματικά ο Φρανκενστάιν…

Το σχέδιο του Johnson είναι απολαυστικά καρτουνίστικο και ο ίδιος έχει αποδώσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο όλα τα παράξενα στοιχεία, τις υπερβολές αλλά και τις εκφράσεις των τεράτων. Τα χρώματά του μας θυμίζουν τα καλά κόμικ της παλιάς εποχής και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα παλιάς B-movie. Τα πάνελ είναι μεγάλα και με άπλετη δράση μέσα τους. Δυνατά μελάνια, τολμηρά χρώματα και κωμικές καταστάσεις συμπληρώνουν το σκηνικό. Τι καλύτερο για να συμπληρωθούν οι έξυπνοι και ζωντανοί διάλογοι του κόμικ;

Το Wolf Hands είναι μια απόλαυση. Ένα Indie comic από αυτά που παρουσιάζουν πρωτοτυπία με την κωμικότητά τους και το σενάριό τους. Μου θύμισε τα παλιά κόμικ, τα οποία δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να τα διαβάζουμε ξανά και ξανά, γιατί ήταν τόσο ευχάριστα. Μην το χάσετε (wolfhandscomic.blogspot.gr/p/season-one.html).