Σχέδιο: Greg Smallwood

Το πρώτο τεύχος αυτής της μίνι σειράς εξέπληξε ευχάριστα κοινό και κριτές με το ευφάνταστο σενάριο, την καλογραμμένη πλοκή και το σχέδιό του, κάνοντας το ντεμπούτο του Dream Thief άκρως πετυχημένο και με καλό λόγο.

Ο John Lincoln είναι κακός στη σχέση του, κακός ως αδελφός, δεν μπορεί να στεριώσει σε δουλειά, κάνει χρήση μαριχουάνας τακτικά και, το χειρότερο, δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να αλλάξει τη ζωή του. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν και ο John θα βρεθεί προ εκπλήξεως, όταν ανακαλύψει ότι έχει παράξενες δυνάμεις που αφορούν τα όνειρα και τη δυνατότητά του να εισβάλλει σε αυτά!

Ο Jai Nitz μάς εισάγει στη ζωή του John με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Χτίζει την ιστορία του και τον κόσμο του πρωταγωνιστή χωρίς να βιάζεται, δημιουργώντας μια γερή δομή αφήγησης. Ο ρυθμός του πατάει πάνω σε πληροφορίες που εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή έτσι ώστε ο αναγνώστης να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του τι συμβαίνει και να αγωνιά για το πώς θα εξελιχθεί. Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ιστορία, με το τέλος του πρώτου τεύχους να είναι η μεγαλύτερη έκπληξη από όλες.

Ο Smallwood έχει δώσει το κατάλληλο σχέδιο και ατμόσφαιρα στην ιστορία. Τα μελάνια, το χρώμα, η δουλειά στα πάνελ, όλα υποστηρίζουν το σενάριο στο έπακρο. Η πολύ καλή δουλειά του επιτρέπει στην εξιστόρηση να ρέει και να συμπίπτει με τον απατηλό κόσμο των ονείρων όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Αυτή η σειρά είναι σίγουρα πολλά υποσχόμενη και η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι η ανατροπή στο τέλος, που δεν μπορεί παρά να σας τραβήξει στο δεύτερο τεύχος με αγωνία.