Σχέδιο: Chris Mooneyham

Όταν ο Fabian Gray έρχεται σε επαφή με το αρχαίο αντικείμενο «Ονειρόπετρα», στοιχειώνεται από πέντε θρυλικά πνεύματα, των οποίων μπορεί να χρησιμοποιεί τις ξεχωριστές ικανότητες. Αν και δεν ονομάζονται, τα πνεύματα μοιάζουν να είναι ο μάγος Μέρλιν, ο τοξότης Ρομπέν των Δασών, ο ντέντεκτιβ Σέρλοκ Χολμς, ο σαμουράι Μουσάσι και ο βρικόλακας Δράκουλας.

Ο Fabian Gray είναι κυνηγός θησαυρών, κάτι ανάμεσα σε Ιντιάνα Τζόουνς και μια πιο σκοτεινή φιγούρα: είναι πανέξυπνος, έχει μυστικά να κρύψει και βασανίζεται συνέχεια από εφιάλτες για πράγματα που δεν μπόρεσε να αποτρέψει στο παρελθόν. Μαζί με τον Σεμπάστιαν, τον καλύτερό του φίλο και ίσως το μόνο άτομο που πραγματικά εμπιστεύεται, θα προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να γιατρέψουν την άρρωστη αδελφή του, καθώς και να βρουν απαντήσεις για τα φαντάσματα που τον στοιχειώνουν.

Ο συγγραφέας Frank J. Barbiere κάνει πολύ καλή δουλειά παρουσιάζοντάς μας τον πρωταγωνιστή του σε αυτό το πρώτο τεύχος. Βλέπουμε τον κόσμο στον οποίο ζει, τα άτομα με τα οποία μπλέκει, καθώς και το τι συμβαίνει με την ιδιαίτερη κατάστασή του. Το πρώτο αυτό τεύχος δημιουργεί αρκετά ερωτήματα, όπως το τι ακριβώς συνέβη και τα πνεύματα στοίχειωσαν τον Fabian Gray ή γιατί τα συγκεκριμένα πνεύματα τον στοίχειωσαν ή το τι συνέβη με την αδελφή του. Ερωτήματα που στρώνουν το έδαφος για τα επόμενα τεύχη.

Το σχέδιο του Mooneyham είναι αρκετά ατμοσφαιρικό και πετυχημένο. Υποστηρίζει την ιστορία, δημιουργώντας αρκετό μυστήριο αλλά και τονίζοντας τη φύση του πρωταγωνιστή. Χρησιμοποιώντας λεπτές γραμμές, απεικονίζει τις ευκίνητες και σβέλτες κινήσεις του, ενώ προσθέτει τόση λεπτομέρεια όση χρειάζεται για να αποκαλύψει κινήσεις και συναισθήματα. Επίσης, η αίσθηση χώρου που δίνει στα πάνελ λειτουργεί θετικά για το σενάριο.

Αυτή η σειρά έχει συνδυάσει έξυπνα σε μια ιστορία δράσης στοιχεία από αγαπημένους ήρωες με ευφάνταστο τρόπο, αφήνοντας τον αναγνώστη σε αγωνία για το επόμενο τεύχος. Με καλό ρυθμό αφήγησης, αρκετό μυστήριο και κάνοντας πολύ καλή χρήση στοιχείων από την παγκόσμια ιστορία θρύλων και ιστοριών, αυτή η νέα σειρά έκλεψε τις εντυπώσεις του κοινού και των κριτικών.