Σχέδιο: Sean Murphy

Η μαγεία ταινιών όπως το “Alien” και το “Jaws” έρχεται να ζωντανέψει ξανά στο “The Wake”. Ο τρόμος ποτέ δεν ήταν τόσο καλός! Η δημιουργία του Scott Snyder και του Sean Murphy ξεχωρίζει ανάμεσα σε μια πληθώρα κόμικς και έρχεται να μας προσφέρει την πιο απολαυστική σκοτεινή περιπέτεια από το τελευταίο ανεξερεύνητο μέρος στη Γη: τον βυθό!!

Η Lee Archer είναι θαλάσσια βιολόγος με παράξενο παρελθόν. Όταν ένας άνδρας από το DHS την πλησιάζει σχετικά με μια αποστολή που αφορά καθαρά την ανάλυση ενός ήχου, διαφορετικού από οτιδήποτε έχει ακούσει και της υπόσχεται ότι θα πάρει μόνο μια εβδομάδα, δέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Το γεγονός ότι θα τη βοηθήσουν  και στο να πάρει την κηδεμονία του γιου της δεν είναι μικρό πράγμα.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που γνωρίζει δεν είναι ακριβώς ό,τι θα περίμενε κανείς. Τι κάνουν μαζί ένας πράκτορας της NOAA, ένας εμπειρογνώμων στη μυθολογία και στη λαογραφία και ένας κυνικός εφευρέτης και λαθροθήρας; Ίσως η αποστολή δεν είναι ακριβώς αυτό που είχαν πει στην Archer και τότε έρχεται το πρώτο συμβάν…

Ο Scott Snyder έχει στήσει μια ιστορία εφάμιλλη ενός διηγήματος κλασικού τρόμου. Η δουλειά στους χαρακτήρες είναι αρκετά ψαγμένη. Η πρωταγωνίστριά του από την αρχή φαίνεται ότι είναι μια μητέρα που προσπαθεί να διατηρήσει την επαφή με τον γιο της, ενώ παράλληλη είναι ειδήμων στον τομέα της και απαιτεί ελευθερία κινήσεων στη δουλειά της. Καθώς αρχίζει να ξετυλίγεται η ιστορία, φανερώνεται η δύναμή της μέσα στο χάος αυτών που συμβαίνουν, ενώ γίνεται φανερό ότι τα κίνητρά της είναι καθόλα ανθρώπινα. Η δυναμική της ομάδας επίσης δουλεύει εξαιρετικά, καθώς κανένας δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα αλλά δίνονται οι κατάλληλες πληροφορίες για το στήσιμο της ιστορίας.

Το σχέδιο του Murphy συμπλέει με το σενάριο του Snyder σε ποιότητα. Η προσοχή στις λεπτομέρειες μας χαρίζει έναν πειστικότατο κόσμο, με ένταση στην ατμόσφαιρα και κυνηγητό σε εσωτερικούς χώρους που θυμίζει “Alien”.

Το “The Wake” αρχίζει αρκετά καλά για πρώτο τεύχος σε μια σειρά που υπόσχεται ακόμα δυνατότερα τεύχη στο μέλλον. Όποιος τολμηρός, ας εξερευνήσει τις σκοτεινές απειλές του βυθού!