Το μεγαλύτερο γεγονός στο σύμπαν της Marvel αρχίζει και υπόσχεται να συγκλονίσει! Αν και δεν είμαι φαν των κατακλυσμιαίων γεγονότων που συνδυάζουν διαφορετικούς κόσμους και ήρωες και μπλέκουν τα πάντα, ομολογώ πως ξαφνιάστηκα ευχάριστα με αυτή τη σειρά που κρατάει από την αρχή αμείωτο το ενδιαφέρον.

Η ιστορία ακολουθεί τους Builders (οι οποίοι προωθούν την εξέλιξη και χτίζουν κόσμους) σε μια επικών διαστάσεων πορεία καταστροφής γνωστών κόσμων και διαπλανητικών συστημάτων. Όποιος πολιτισμός δεν παραδοθεί, καταστρέφεται ολοσχερώς. Και κατευθύνονται προς τον πλανήτη μας… Οι Avengers αποφασίζουν να τους σταματήσουν προτού πλησιάσουν τη Γη. Στο παρασκήνιο ο Thanos και η ομάδα του (πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσία των Dreadlords) βρίσκει την κατάλληλη στιγμή να επιτεθεί, τώρα που οι Avengers δεν θα βρίσκονται στη Γη. Προτού εξαπολύσει την επίθεσή του, όμως, αναζητά απεγνωσμένα μια πληροφορία. Μια πληροφορία για την οποία θα στείλει έναν από τους κατασκόπους του στην Attilan (χώρα των Inhumans) για να βρει συγκεκριμένα τον Black Bolt…

Ο Hickman από την αρχή ξεκαθαρίζει τις προθέσεις των Builders και το τι θα συμβεί αν αποτύχουν οι Avengers να τους σταματήσουν. Κάνει επίσης εξαιρετική χρήση των διαφορετικών κόσμων στο σύμπαν της Marvel, παρουσιάζοντας τους Space Knights του Galador, τους Kree και τους Scrulls μέχρι τους Inhumans στη Γη. Συνδυάζει τους Illuminati από τους New Avengers, τρεις από τους X-Man και φυσικά την οργάνωση S.W.O.R.D, η οποία εκπροσωπείται από την Abigail Brand.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί είναι επικών διαστάσεων, με δραματικούς διαλόγους και η χρήση κεφαλαίων μέσα στην ιστορία, με απρόοπτο τέλος το καθένα, λειτουργεί καταλυτικά. Προβάλλει τον Black Bolt, τον βασιλιά των Inhumans, καθιστώντας σαφές ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο (γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς λατρεύω τους Inhumans), ενώ παράλληλα η τελευταία σελίδα της ιστορίας με πρωταγωνιστή τον Thanos είναι και αυτή που θα οδηγήσει την υπόλοιπη σειρά.

Στο πρώτο τεύχος ο Jim Cheung κλέβει την παράσταση με το σχέδιό του. Όχι μόνο η δουλειά του είναι δυναμική, λεπτομερής και μεγαλειώδης, αλλά καταφέρνει να αποδώσει την κλίμακα της μάχης των Avengers πειστικότατα. Καταφέρνει επίσης να δημιουργήσει έναν ανατριχιαστικό Outrider (ο κατάσκοπος του Thanos) και να απεικονίσει τη σκοτεινή πλευρά των Dreadlords με απαράμιλλο στυλ.

Νομίζω ότι η επιτυχία αυτής της σειράς έγκειται στο γεγονός ότι καταφέρνει από την αρχή να κινήσει την περιέργεια του θεατή σχετικά με πολλά από τα γεγονότα που αναφέρονται: ποιοι είναι οι Dreadlords, τι ρόλο θα παίξει ο Black Bolt κ.λπ. Και πιστεύω ότι ο Hickman δεν θα μας απογοητεύσει με την ιστορία του. Μην το χάσετε!