Μισή άγγελος, μισή βρικόλακας, η Τσουκιμίγια (Tsukimiya) πρέπει να πιει αίμα καθαρόαιμου δαίμονα για να αντιμετωπίσει την κατάρα που θα της στοιχίσει μελλοντικά τη ζωή. Όταν θα συναντήσει έναν άγγελο με το όνομα Χινάτα (Hinata), ο οποίος της προτείνει να συνεργαστούν προκειμένου να νικήσουν έναν βρικόλακα που επιτίθεται σε ανθρώπους, η Τσουκιμίγια θα ανακαλύψει έκπληκτη πόσο καλός είναι ο παρτενέρ της. Όταν όμως εξοντώσουν τον βρικόλακα, είναι ο Χινάτα που θα πιει το αίμα του δαίμονα. Σε μια τελευταία, απελπισμένη προσπάθεια για επιβίωση η Τσουκιμίγια θα δαγκώσει τον Χινάτα, παίρνοντας μέρος του αίματος που θα τη σώσει και μεταφέροντας τη μισή κατάρα της στον Χινάτα. Τώρα οι δυο τους πρέπει να συνεργαστούν για να βρουν λύση… και ο χρόνος τρέχει αντίστροφα.

Η Tsukimiya, μισή βρικόλακας και μισή άγγελος, αντιμετωπίζει την περιφρόνηση αυτών που ονομάζουν τους εαυτούς τους «καθαρόαιμους». Παρ’ όλα αυτά είναι καταπληκτική κυνηγός, με πολλές ικανότητες και αρκετή σοβαρή στη δουλειά της. Ο Χινάτα, από την άλλη, είναι άγγελος, έχει τη δική του ατζέντα, είναι αρκετά ανέμελος αλλά οι ικανότητές του δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η χημεία ανάμεσα στους δυο λειτουργεί πολύ καλά.

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει μια πολύ ευχάριστη ιστορία, με απολαυστικούς χαρακτήρες, οι οποίοι ακόμα και στις δύσκολες στιγμές καβγαδίζουν, μαλώνουν και ο ένας τη φέρνει στον άλλο σε κάθε ευκαιρία που θα βρει. Οι «κακοί» στην ιστορία ποικίλλουν: διάφορα είδη δαιμόνων, βαμπίρ και σόλο χαρακτήρες που κυρίως αναζητούν κειμήλια δύναμης.

Αν προσθέσουμε σε αυτά και πολλή δράση, πολύ καλές σκηνές μάχης και πολύ καλό σχέδιο, έχουμε έναν ενδιαφέροντα κόσμο, μια ενδιαφέρουσα ιστορία και την καλύτερη αρχή που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε. Η σειρά αυτή παρουσιάζει πολλές δυνατότητες και ευχόμαστε να ακολουθήσει αυτή τη γραμμή και στο μέλλον.