Σχέδιο: Ethan Nicolle, Dirk Erik Schultz

Τι γίνεται όταν ένα εξάχρονο αγόρι δημιουργεί ιστορίες και ο τριαντάχρονος αδελφός του αποφασίζει να τις μετατρέψει σε ένα webcomic; Μα το Axe Cop, φυσικά! Τρελό γέλιο, απίστευτες περιπέτειες και φαντασία που η Dark Horse αποφάσισε να εκδώσει σε μια μινι-σειρά τριών τευχών. Να αναφέρουμε ότι η σειρά Axe Cop έχει κάνει πάταγο στο εξωτερικό από τότε που κυκλοφόρησε.

Το Axe Cop: Bad Guy Earth ακολουθεί τις περιπέτειες του Axe Cop, του συνεργάτη του Dinosaur Soldier και του Wexter (ενός δεινόσαυρου με πυροβόλα αντί για χέρια), καθώς προσπαθούν να σταματήσουν έναν γιγάντιο πλανήτη που εμφανίστηκε στο διάστημα και είναι γεμάτος από κακούς. Παράλληλα θα επισκεφτούν τον Uni-Man, ο οποίος είναι κάτι σαν τον Q από τον Τζέιμς Μποντ και έχει κάνει μια νέα εφεύρεση: μια μηχανή που μετατρέπει τους κακούς σε καλούς!

Ο Axe Cop, ένας αστυνομικός που πολεμάει ενάντια σε κακούς δεινόσαυρους, μεταλλαγμένους και τέρατα με το τσεκούρι του (από κει παίρνει και το όνομά του), έχει την παρόρμηση να κάνει πάντα το σωστό. Αν προσθέσουμε σε αυτό απίστευτα γεγονότα, χαρακτήρες με τρέλα και γραφικές προσωπικότητες καθώς και παράξενες συγκυρίες, τότε έχουμε μπροστά μας το μεγαλείο αυτής της σειράς.

Το κόμικ αυτό έχει τη μανιώδη ενέργεια ενός εξάχρονου παιδιού, που δεν το νοιάζει ιδιαίτερα να καταστρέφει πλανήτες και που επινοεί τρελές ιδέες – και επειδή είναι παιδί, κάθε ιδέα είναι αποδεκτή και κάθε κατάσταση έχει τη λύση της. Είναι γεμάτο από τις απλές και πανέξυπνες λύσεις που μόνο ένα παιδικό μυαλό θα μπορούσε να δώσει σε καταστάσεις επικίνδυνες.

Το σχέδιο είναι καρτουνίστικο, γεμάτο εκρήξεις, τέρατα, καλούς και κακούς, αστυνομία και στρατό, δεινόσαυρους – και επίσης, έντονα χρώματα, αστείες εκφράσεις και στερεότυπους τύπους που θα βλέπαμε σε ένα παιδικό καρτούν.

Ίσως η πιο αστεία κυκλοφορία στον χώρο των κόμικς που σίγουρα πρέπει να διαβάσουν οι φαν του είδους, γεμάτο από την τρέλα, το κέφι και την αστείρευτη φαντασία ενός παιδιού.