Σχέδιο: David Aja, Travel Foreman, & Derek Fridolfs

Το Immortal Iron Fist αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στο σύμπαν της Marvel, κυρίως γιατί ποτέ πριν η «αναγέννηση» ενός ήρωα δεν είχε τέτοια προσεγμένη προσέγγιση. Ο Ed Brubaker και ο Matt Fraction έκαναν το θαύμα τους δίνοντας ζωή στο μύθο του Iron Fist και πετυχαίνοντας να τραβήξουν ένα νέο κοινό γι’αυτόν τον ήρωα.

Ο Danny Rand κατέχει τη θρυλική δύναμη Iron Fist, μια δύναμη που μόνο ο πρωταθλητής της πόλης K’un Lun (μια από τις επτά πόλεις του παραδείσου) μπορεί να κατέχει σε κάθε γενιά. Η σειρά καταρχήν παρουσιάζει τους ενίοτε κατόχους αυτής της δύναμης ( 66 μέχρι τώρα) μέσα στους αιώνες, να εμφανίζονται εκεί που τους χρειάζονται. Παράλληλα με αυτά τα flashback παρουσιάζει και τη ζωή του Danny Rand τώρα, καθώς και κομμάτια του παρελθόντος του. Όλα αλλάζουν όταν εμφανίζεται ο προκάτοχος του Danny, ο οποίος είχε αφήσει κενή τη θέση του…

Η ιστορία είναι γραμμένη με μαεστρία από το δίδυμο Ed Brubaker και Matt Fraction. Ο αναγνώστης μπαίνει από την αρχή στο μυαλό του Daniel Rand, ξεδιπλώνονται  πληροφορίες για τις ρίζες της δύναμης Iron Fist, αλλά κυρίως το όλο σενάριο καταφέρνει να δώσει δύναμη και πνοή σε έναν δευτεροκλασάτο ήρωα της Marvel και να τον παρουσιάζει με άλλη προοπτική. Οι μυστικιστικοί τόνοι ταιριάζουν με τον εσωτερικό μονόλογο του ήρωα, χαρίζοντας ρεαλισμό στην ιστορία και αποκαλύπτοντας τις διαθέσεις του ήρωα.

Η δράση είναι εκπληκτική, με ενέργεια και κινητικότητα σε όλη τη διάρκειά της, καθώς γίνονται πολλές μάχες και τα γεγονότα διαδέχονται με ταχύτητα το ένα το άλλο. Εδώ πρέπει να αναφερθεί η πολύ καλή δουλειά στο σχέδιο του David Aja, ο οποίος σαρώνει κυριολεκτικά. Οι εικόνες του είναι σκοτεινές και καλυμμένες με σκιές, ο χρωματισμός γεμάτος ξεπλυμένους τόνους που συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα και η ποικιλία στις εκφράσεις των χαρακτήρων κρύβεται μόνο από τις σκιές εσωτερικών δαιμόνων.

Μια από τις καλύτερες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει, με δυνατό σενάριο και ενδιαφέρον σχέδιο και πρωταγωνιστή έναν από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες.