Αυτό το μικρό διαμάντι έπεσε στα χέρια μου πρόσφατα και για ακόμη μια φορά πρέπει να παραδεχτώ ότι τα manga μάς δίνουν σταθερά πλέον εξαιρετικά δείγματα γραφής. Το Golden Hamuy είναι ένα manga που διακρίνεται για τις αφηγηματικές του λεπτομέρειες, τις δυνατές σκηνές μάχης και μια ποικιλία πληροφοριών σχετικά με την επιβίωση στη φύση.

Η ιστορία ακολουθεί τον Saichi Sugimoto, γνωστό και ως «ο Ανίκητος Sugimoto», ο οποίος είναι από τους επιζώντες του ρωσο-ιαπωνικού πολέμου την περίοδο Meiji. Μετά το τέλος του πολέμου γίνεται μεταλλωρύχος στο Χοκάιντο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τη χήρα ενός σκοτωμένου συμπολεμιστή του. Κατά την παραμονή του εκεί, θα ακούσει μια ιστορία σχετικά με έναν χαμένο θησαυρό και συγκεκριμένα έναν θησαυρό που ανήκε στους Αϊνού και αποτελείται από χρυσό. Με τη βοήθεια ενός κοριτσιού που ανήκει στους Αϊνού, την Ασίρπα, η οποία σώζει τη ζωή του από την έκθεση στο βαρύ κλίμα του Βορρά, θα μπλεχτούν σε μια περιπέτεια επιβίωσης, ενάντια στον χρόνο και στους εγκληματίες που αναζητούν επίσης τον θησαυρό.

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει ένα πολύ λεπτομερές σκηνικό, γεμάτο από πληροφορίες που είναι χρήσιμες στην επιβίωση κάποιου σε ένα τέτοιο κλίμα όπως αυτό του Βορρά. Η Ασίρπα απεικονίζεται ως μια μικροκαμωμένη πολεμίστρια, εξοικειωμένη με τη σκληρή ζωή στους πάγους και τη φύση, με τα αντανακλαστικά που χρειάζονται και βεβαίως επιβεβαιώνει έτσι τη χρησιμότητά της για τον Sugimoro, κάτι που θα οδηγήσει στη δημιουργία της ομάδας τους.

Επίσης μοιράζονται ένα κοινό κίνητρο, η Ασίρπα αναζητά εκδίκηση για τη φυλή της και ο Saichi Sugimotro τη δυνατότητα να βοηθήσει ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ο ίδιος ο Sugimoro μάς παρουσιάζεται ως ένας θαρραλέος πολεμιστής, με μια απαράμιλλη αίσθηση τιμής αλλά και μια βαθιά, ανθρώπινη πλευρά.

Το σχέδιο μας χαρίζει καταπληκτικά σκηνικά, σκηνές μάχης και εντυπωσιάζει το πόσο καλά μελετημένα είναι τα πάντα που απεικονίζονται. Ο συγγραφέας έχει μελετήσει ιστορικά την εποχή και την αποδίδει με μεγάλη ακρίβεια.

Το Golden Hamui είναι ένα άκρως απολαυστικό manga, για τους λάτρεις των ιστορικών περιπετειών, που υπόσχεται να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Αξίζει να το διαβάσετε!