Σχέδιο: Patrick Zircher, Khari Evans

Το Thor:Ages of Thunder είναι μια καταπληκτική περιπέτεια που διαδραματίζεται στην Άσγκαρντ και μας δίνει μια νέα ματιά σχετικά με τον άγνωστο αυτό κόσμο. Η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με τις συμβατικές ιστορίες του Thor και εξέπληξε τους πάντες ευχάριστα με τη δυνατή εξιστόρηση και τη μυθική ατμόσφαιρα που καταφέρνει να δημιουργήσει.

Η ιστορία, που έχει κυρίως αφηγηματικό στυλ, ξετυλίγεται στην παλαιά Άσγκαρντ και για πρώτη φορά συναντάμε τον Θορ μέσα στο πάνθεο των Νορβηγών θεών. Μάλιστα η πλοκή αφορά, στο μεγαλύτερο μέρος, άλλους χαρακτήρες, όπως ο Λόκι, η Σαγηνεύτρα θεά κ.ά., παρά τον ίδιο τον Θορ. Ο Matt Fraction έχει δημιουργήσει έναν κόσμο αιματοβαμμένο, κυνικό, χωρίς ανθρώπινα πλάσματα αλλά αντίθετα γεμάτο  μυθικά πλάσματα, όπως γίγαντες των πάγων, νάνοι και θεοί.

Η εξέλιξη της πλοκής υποστηρίζει την ατμόσφαιρα των παλαιών αυτών ιστοριών, καθώς είναι δυνατή, νευρώδης και βαριά σαν την ατμόσφαιρα της Άσγκαρντ. Το σχέδιο του Zircher αποκαλύπτει σε λεπτομέρεια τον σκληρό αυτό κόσμο των θεών της Άσγκαρντ και τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στηρίζουν θαυμάσια την ιστορία, δίνοντάς της παράλληλα έναν μεσαιωνικό τόνο.

Οι μάχες είναι εντυπωσιακές, οι δολοπλοκίες που εξυφαίνονται συνεχείς, τα παιχνίδια εξουσίας και τα πάθη των θεών επηρεάζουν και τους ίδιους και τον κόσμο που διοικούν, όμως η μεγάλη έκπληξη είναι ο ίδιος ο Θορ. Εδώ ο Θορ εμφανίζεται ασυμβίβαστος, σκυθρωπός, απόλυτος, μια ασταμάτητη φονική δύναμη της φύσης που δεν έχει ακόμα ενσωματώσει στο χαρακτήρα του τα χαρακτηριστικά του υπερ-ήρωα, με τα οποία τον έχουμε μάθει μέχρι τώρα. Θυμίζει σε πολλά σημεία ένα νεαρό ήρωα μυθολογίας, κακομαθημένο και με πολλές δυνατότητες, μόνο που τα κίνητρά του για τις πράξεις του κάθε άλλο παρά ηρωικά είναι.

Η ιστορία αυτή είναι ό,τι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει σχετικά με τον ήρωα αυτό μέχρι τώρα, με δράση άμεση και καταιγιστική, υπέροχο και δυνατό σχέδιο – και φυσικά, η μυθική ατμόσφαιρα που έντεχνα δημιουργείται μαγνητίζει αμέσως τον αναγνώστη. Μια δυνατή περιπέτεια για απαιτητικούς αναγνώστες!!