Αναζητώντας ένα καλό δώρο για τον ανιψιό μου, βρέθηκα μπροστά σε μια πραγματική έκπληξη. Αυτό το graphic novel είναι ό,τι καλύτερο για τους οπαδούς του Star Wars, κάθε ηλικίας. Μην περιμένετε μια νέα ιστορία, γιατί ο συγγραφέας αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό και πολύ πιο ευφάνταστο!

Ο Darth Vader, σκοτεινός άρχοντας των Sith, οδηγεί τη Διαγαλακτική Αυτοκρατορία εναντίον της ηρωικής συμμαχίας των επαναστατών. Πριν όμως καταφέρει να τακτοποιήσει τους επαναστάτες, ο Darth Vader θα πρέπει να φροντίσει τον τετράχρονο γιο του, Λουκ.

Ο συγγραφέας Jeffrey Brown δημιούργησε ένα ευφάνταστο graphic novel που απεικονίζει τις περιπέτειες που θα μπορούσε να είχε ο Darth Vader μεγαλώνοντας τον  Λουκ. Νομίζω ότι δεν υπήρξε ποτέ πιο πολύπλοκη σχέση ανάμεσα σε πατέρα και γιο από αυτήν των γνωστών πρωταγωνιστών, αλλά εδώ αυτή η σχέση αντιμετωπίζεται με χιούμορ! Είναι πραγματικά αστείο να βλέπεις τους δύο να μαλώνουν για τις προτιμήσεις του Λουκ στη μουσική, το πότε πρέπει να πάει ο Λουκ στο κρεβάτι ή για το ότι πρέπει να μαζεύει τα παιχνίδια του.

Χρησιμοποιώντας γνωστές φράσεις από τις ταινίες Star Wars και προσαρμόζοντάς τες σε απλές καθημερινές καταστάσεις που μπορεί να έχει ένας γονιός με το παιδί του, έχει δημιουργήσει απίθανες κωμικές καταστάσεις.

Οι εικόνες του κρύβουν πολλή τρυφερότητα και μεταδίδουν άριστα την ατμόσφαιρα που δημιουργείται όταν έχεις ένα τετράχρονο παιδί. Το σχέδιο, κωμικό, με έντονα χρώματα και αξιολάτρευτο γενικά. Πολύ καλή ποιότητα και στο εξώφυλλο αλλά και στην όλη έκδοση.

Η ιδέα πίσω από το βιβλίο είναι το καλύτερο κομμάτι. Νομίζω ότι περισσότερο θα το ευχαριστηθεί ένας ενήλικας που μεγάλωσε με τις ταινίες παρά ένα παιδί. Μην το χάσετε!