Σχέδιο: Ibrahim Moustafa

Το High Crimes των Sebala και Moustafa είναι ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ με εξαιρετικό σενάριο και εξιστόρηση, ένας ακόμη επιτυχημένος τίτλος από την Monkeybrain Comics, η οποία δεν μας έχει απογοητεύσει μέχρι τώρα.

Όρος Έβερεστ: ο Χάσκελ Πράις (Haskell Price) και η Ζαν Τζένσεν (Zan Jensen) είναι συνέταιροι σε μια μάλλον μακάβρια δουλειά. Ληστεύουν τάφους ορειβατών που προσπάθησαν να ανέβουν στο όρος Έβερεστ και δεν επιβίωσαν. Ο Χάσκελ χρησιμοποιεί την καθημερινή του δουλειά ως οδηγός σε περιπετειώδεις ορειβασίες για να ανακαλύψει τους «άτυχους ορειβάτες». Στη συνέχεια μαζί με τη συνέταιρό του μαζεύουν αποδείξεις της ταυτότητας των χαμένων ορειβατών και τις στέλνουν στις οικογένειές τους, ζητώντας λύτρα προκειμένου να τους αποκαλύψουν την τοποθεσία που «αναπαύονται» οι νεκροί ορειβάτες.

Αυτό  που δεν γνωρίζουν και οι δύο είναι ότι το πτώμα που ανακάλυψαν αυτή τη φορά δεν είναι απλά ένας τυχαίος ορειβάτης. Αυτή η ανακάλυψη θα τους φέρει αντιμέτωπους με μια παγκόσμια συνωμοσία που υπόσχεται να τους κάνει τη ζωή πολύ πιο δύσκολη. Ο κυνικός και ρεαλιστής Πράις δεν ξέρει ότι σκόνταψε σε κάτι πραγματικά μεγάλο και όσο για τη συνέταιρό του Ζαν, αυτή ακόμα προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν της.

Ο Sebela με μια εξιστόρηση γεμάτη παλμό και ένταση, έχει πετύχει να δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με δυνατούς χαρακτήρες. Υπάρχει αρκετό μυστήριο και πληροφορίες σε αυτό το πρώτο τεύχος για να συναρπάσει τους νέους αναγνώστες, ενώ παράλληλα κανένα στοιχείο που αποκαλύπτεται δεν είναι τυχαίο. Όλα είναι καλά σχεδιασμένα, δουλεμένα αλλά χωρίς να αποκαλύπτεται τίποτα περισσότερο.

Το σχέδιο του Moustafa ταιριάζει απόλυτα με την ιστορία. Σε πολλές σελίδες η σύνθεση των πάνελ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποδίδει καλύτερα τη στιγμή. Το παγωμένο φόντο έρχεται σε αντίθεση με τη ζεστασιά της Ζαν, που δεν θα φαινόταν αλλιώς, και φυσικά παντού διαφαίνεται μια σκιά τόσο απατηλή όσο και ο πάγος που καλύπτει τα πάντα.

Το High Crimes είναι ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ, με σενάριο αντιπροσωπευτικό του είδους του και αρκετές καλές πληροφορίες αλλά και μυστήριο ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ομολογουμένως είχα καιρό να δω κάτι τόσο καλογραμμένο. Μην το χάσετε!