Σχέδιο: Takeshi Obata

Η καταπληκτική ομάδα πίσω από το Death Note επιστρέφει, για να μας δώσει μια νέα σειρά σχετικά με ένα αγόρι που θέλει να πεθάνει, έναν άγγελο που τον σώζει και την αναγγελία ότι είναι υποψήφιος αντικαταστάτης του Θεού!

Η ζωή του Mirai Kakehashi είναι γεμάτη πόνο και δυσκολίες από τότε που πέθαναν οι γονείς του. Ζώντας με τον θείο του και τη θεία του που τον κακομεταχειρίζονται φρικτά, χωρίς να έχει φίλους, νιώθει ότι δεν υπάρχει λόγος να ζει και αποφασίζει να αυτοκτονήσει πηδώντας από μια οροφή.  Καθώς όμως πέφτει, σώζεται από ένα κορίτσι που ισχυρίζεται ότι είναι ο φύλακας-άγγελός του και ότι βρίσκεται εδώ για να τον κάνει χαρούμενο. Άραγε λέει την αλήθεια ή παίζεται κάτι άλλο στα παρασκήνια;

Το Platinum End ξεδιπλώνεται προς μια κατεύθυνση και καταλήγει σε μια άλλη. Αρχικά η ιστορία συγκεντρώνεται στην άγγελο και την προσπάθειά της να τον κάνει ευτυχισμένο. Και φυσικά στις παράξενες καταστάσεις που δημιουργούνται από τα δώρα-δυνάμεις που του δίνει. Σύντομα όμως αποκαλύπτεται μια πιο σκοτεινή πτυχή της ιστορίας και η σχέση της αγγέλου και του Θεού, καθώς και το γεγονός ότι ο Mirai είναι υποψήφιος αντικαταστάτης του Θεού, μαζί με 11 άλλα άτομα.

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό γεμάτο αγωνία, δράση και απρόβλεπτες εξελίξεις. Χτίζει τις συγκρούσεις των χαρακτήρων του σιγά σιγά καθώς και τα παιχνίδια που παίζονται παρασκηνιακά, τα οποία οι πρωταγωνιστές του δεν μπορούν να καταλάβουν μέχρι το τέλος. Ο Mirai θέλει να ζήσει τη ζωή του ευτυχισμένος, πρέπει όμως να προφυλαχθεί από τους άλλους υποψήφιους-θεούς. Η εξέλιξη της πλοκής γίνεται λίγο χαοτική και ασύνδετη σε κάποια σημεία, αλλά γενικά υπάρχει ένταση και αγωνία για την τύχη του πρωταγωνιστή.

Το σχέδιο του Takeshi Obata είναι εξαιρετικό. Οι χαρακτήρες είναι απίστευτα εκφραστικοί και ζωντανοί, και πειστικοί στην καθημερινότητά τους. Το ποσοστό της λεπτομέρειας για κάποιες σελίδες είναι εκπληκτικό και γενικά υπάρχει μια δυναμικότητα στο στήσιμο των σκηνών. Τα πάνελ, υπέροχα εικονογραφημένα, με υπέροχα σκηνικά και περιβάλλον, υποστηρίζουν στο έπακρο την ιστορία.

Ένα πολύ καλό πρώτο τεύχος για τη νέα αυτή σειρά, που μας κάνει να αναμένουμε τη συνέχεια.