Σχέδιο: Juan Jose Ryp

65 π.Χ. Στο απόγειο της δύναμης του Νέρωνα, οι μόνες γυναίκες που είχαν κάποια δύναμη στην αυτοκρατορία ήταν οι Εστιάδες Παρθένες. Τις γυναίκες αυτές, που προερχόντουσαν από ευυπόληπτες οικογένειες, τις έπαιρναν από μικρή ηλικία και τις όρκιζαν σε υπηρεσία έως τα 30 τους χρόνια στον ναό της Βέστα (Εστία), θεάς της οικογενειακής εστίας. Πρωταρχικό τους καθήκον ήταν η διατήρηση της Ιερής Φωτιάς. Φημολογείται ότι κατείχαν «ειδικές δυνάμεις».

Η αλήθεια είναι ότι τα κορίτσια αυτά χρησιμοποιούσαν τις δυνάμεις τους για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς στη Ρώμη. Και κάπου εδώ αρχίζει η ιστορία με την Εστιάδα Rubria να ζητά τη βοήθεια του βετεράνου λεγεωνάριου Αντώνιου Άξια για να σώσει μια Εστιάδα που έχει απαχθεί από μια ετρουσκική σέκτα. Παράλληλα θα πείσει και τον ίδιο τον Νέρωνα να στείλει τον λεγεωνάριο στη Βρετανία, όπου απόκοσμα πράγματα, που μπορεί να απειλήσουν την αυτοκρατορία, συμβαίνουν.

Ο Αντώνιος θα ακολουθήσει ένα προδιαγραμμένο –από άλλους– μονοπάτι, και θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ μύθου και πραγματικότητας για να ανακαλύψει την αλήθεια σε αυτήν την παράξενη υπόθεση.

Ο Milligan έχει δημιουργήσει έναν δυνατό και συμπαθή χαρακτήρα, ο οποίος περιβάλλεται από έναν ενδιαφέροντα κύκλο χαρακτήρων, που ο καθένας με τη σειρά του προσπαθεί να επηρεάσει την πορεία και την τύχη της αυτοκρατορίας. Η ιστορία είναι καλογραμμένη, ατμοσφαιρική, με αρκετό μυστήριο, αίμα και ίντριγκες.

Το σχέδιο του Ryp είναι πολύ ρεαλιστικό και λεπτομερές, και επιτυγχάνει να προωθήσει την ιστορία όσο γίνεται καλύτερα. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στα χρώματα. Κάνοντας χρήση του στοιχείου της φωτιάς ως μοναδικού μέσου φωτισμού, τα χρώματα αλλάζουν σε διαφορετικά μέρη και σκηνές, αξιοποιώντας με μοναδικό τρόπο αυτό το στοιχείο.

Ένα πολύ καλό πρώτο τεύχος, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και υπόσχεται ένα ταξίδι σε δολοπλοκίες, τρόμο και αρκετό αίμα!