Το Monocyte αποτελεί ένα νέο είδος στις ιστορίες τρόμου. Ξεχάστε τα κοινότυπα κόμικς με ζόμπι και βρικόλακες ή τις αιματοβαμμένες ιστορίες με τέρατα. Αυτή η γκόθικ ιστορία φαντασίας είναι ό,τι πιο τρομακτικό έχει κυκλοφορήσει τον τελευταίο χρόνο.

Η ιστορία εξελίσσεται σε μια κατεστραμμένη και εγκαταλελειμμένη Γη, όπου ο θάνατος δεν υπάρχει πλέον και ο χρόνος δεν έχει σημασία. Ένας πόλεμος μαίνεται μεταξύ δυο αθάνατων φυλών. Οι Olignostics και οι  Antedeluvians είναι δύο φυλές αθανάτων που χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως ένα είδος τροφής για να διατηρηθούν αθάνατοι. Η μοίρα της ανθρώπινης φυλής φαίνεται καταδικασμένη, αφού στο σκοτεινό αυτό μέλλον οι άνθρωποι είναι σκλάβοι.

Στον αντίποδα, ο Θάνατος (Αζραέλ) σχεδιάζει υπομονετικά την αναγέννησή του και την άνοδό του στη δικαιωματική του θέση. Για τον λόγο αυτό καλεί τον Monocyte, έναν αθάνατο νεκρομάντη, ο οποίος είχε προτιμήσει μέχρι τώρα έναν αιώνιο ύπνο αφού δεν μπορούσε να πεθάνει. Η συμφωνία που θα κλείσει ανάμεσά τους θα έχει ως αποτέλεσμα ο Monocyte να αναλάβει δράση εκ μέρους του Αζραέλ.

Οι συγγραφείς έχουν πλάσει μια σκοτεινή, ανατριχιαστική ιστορία που περνάει στα κόκαλά σου. Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που εξελίσσεται και την έλλειψη συναισθημάτων από την πλευρά των αθανάτων, ο Monocyte αποτελεί ένα είδος ποιητικής δικαιοσύνης. Το σχέδιο όχι μόνο συμβαδίζει και υποστηρίζει την ιστορία αλλά είναι πραγματικά μοναδικό. Οι σκοτεινοί τόνοι και η γκόθικ ατμόσφαιρα, περιβάλλονται με εξαιρετική δουλειά στα πάνελ, ενώ το ίδιο το σχέδιο των χαρακτήρων αποδίδει την ουσία τους κάνοντας χρήση μιας ιδιαίτερης ανατομίας.

Το Monocyte αγκαλιάζει με ποιητική και φιλοσοφική διάθεση το θέμα του θανάτου, με μια φρέσκια προσέγγιση και καταφέρνει με την ειλικρίνεια και την εξιστόρησή του να δημιουργήσει κάτι πραγματικά εξαιρετικό!