Σχέδιο: Rob Guillory

Σε έναν κόσμο όπου τα πουλερικά είναι απαγορευμένα, εξαιτίας της γρίπης των πτηνών, ο ντετέκτιβ Tony Chu λύνει εγκλήματα χρησιμοποιώντας μια παράξενη ικανότητά του. Ο Tony Chu είναι τρόφιμο-παθητικός (cibopath), που σημαίνει ότι του έρχονται εικόνες στο μυαλό από την ιστορία, από οτιδήποτε τρώει. Μια ικανότητα εξαιρετικά χρήσιμη, εφόσον δεν τον πειράζει να φάει μια μικρή μπουκιά από ένα πτώμα για να «δει» ποιος διέπραξε το έγκλημα και γιατί.

Σύντομα θα στρατολογηθεί από το FDA, την πιο ισχυρή ομάδα επιβολής του νόμου ( εξαιτίας της πανδημίας της γρίπης των πτηνών που οδήγησε και στην απαγόρευση των πουλερικών). Το σκηνικό συμπληρώνουν ο Savoy, ο νέος συνεργάτης του Tony και επίσης τρόφιμο-παθητικός και το αφεντικό του Tony, που τον μισεί και προσπαθεί να του κάνει τη ζωή δύσκολη όλη την ώρα. Αν συμπληρώσουμε σε αυτό και τα υπερβολικά αηδιαστικά πράγματα που συναντάει ο Tony, τις εφόδους σε αποθήκες με παράνομα πουλερικά και τις ανατροπές στην πλοκή, έχουμε την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη ιστορία του τελευταίου καιρού.

Ο John Layman δημιούργησε μια πραγματικά ξεκαρδιστική και τρελή σειρά, με πανέξυπνο σενάριο και τις σωστές δόσεις δράσης, χιούμορ και σασπένς. Η αστυνομική περιπέτεια συναντά την παράνοια και όλα αυτά με φόντο την ειρωνεία για όλα τα κοινωνικά ήθη. Με γρήγορη γραφή και αρκετό σαρκασμό μάς διηγείται τις πιο απίστευτες περιπέτειες ενός συνηθισμένου ντετέκτιβ με μια ασυνήθιστη ικανότητα.

Ο Rob Guillory με το σχέδιό του να ξεχειλίζει από ενέργεια και ροή και ακολουθώντας ένα καθαρά καρτουνίστικο στυλ, κάνει την ιστορία ακόμα πιο αστεία. Χρησιμοποιεί έναν απίστευτο βαθμό λεπτομέρειας τόσο στο φόντο όσο και στα αντικείμενα της ιστορίας. Φοβερές είναι και οι εκφράσεις στο πρόσωπο του Tony όταν τρώει κάτι αηδιαστικό.

Το κόμικ αυτό είναι ό,τι πιο ξεκαρδιστικό, έξυπνο και καλογραμμένο έχει κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα. Το σχέδιο είναι πρωτότυπο και με μοναδικά στοιχεία και πάνω απ’όλα σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν κάποιος να σκέφτηκε να γράψει κάτι τέτοιο!!