Σχέδιο: Jordie Bellaire, Vanesa Del Rey

Μια παρουσία έκπληξη για τη χρονιά που μας πέρασε έκανε η Jordie Bellaire, χαρίζοντάς μας ένα κόμικ τρόμου και αγωνίας το οποίο ανταποκρίνεται σε κάθε προσδοκία του είδους. Αν και γνωστή ως καλλιτέχνης για τα χρώματά της, με το ντεμπούτο της αυτό αποδεικνύει ότι είναι και πολύ καλή συγγραφέας.

Redlands, Florida. Μια οργισμένη ομάδα μαγισσών παίρνει σιγά σιγά τον έλεγχο της πόλης. Η αστυνομία, οχυρωμένη μέσα στο αστυνομικό τμήμα, προσπαθεί να επιβιώσει, ανίκανη να τα βάλει μαζί τους. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, αποκαλύπτεται τι οδήγησε σε αυτήν την επίθεση. Σε αυτή τη μικρή, συντηρητική κοινωνία ο ρατσισμός και τα παιχνίδια βίας και δύναμης θα οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Η Bellaire έχει στήσει μια ιστορία έντονη, γρήγορη και αρκετά τρομακτική, με ρεαλιστικούς διαλόγους και θέματα που υποβόσκουν σε μικρές κοινωνίες. Οι πρωταγωνίστριές της αναζητούν δικαιοσύνη απέναντι σε αυτούς που θέλουν να καταπιέσουν το θηλυκό στοιχείο και όχι μόνο. Από το υπόγειο του αστυνομικού τμήματος, όπου βρίσκονται τα κελιά και οι εγκληματίες, η συγγραφέας χτίζει τα επίπεδα ρατσισμού μέχρι την επιφάνεια του τμήματος και την τελική σύγκρουση.

Το σχέδιο της Vanesa Del Rey είναι ιδανικό για αυτή την ιστορία τρόμου. Η οργή που ξεχειλίζει, η βία, ο εξαιρετικός φωτισμός, η κινητικότητα που συνοδεύει ολόκληρη την ιστορία, όλα συμβάλλουν στο να βρίσκεται ο αναγνώστης σε εγρήγορση. Με ένα παιχνίδι ανάμεσα σε σκοτεινούς χώρους και στα ζωντανά χρώματα από τις φλόγες που καίνε την πόλη, οι χώροι παίρνουν κάτι από τους χαρακτήρες, ενώ υπάρχει και η αίσθηση της δεκαετίας του ’70, αποτυπωμένη αρκετά ρεαλιστικά.

Η μεγαλύτερη επιτυχία στο σχέδιο έρχεται από το γεγονός ότι η Del Rey παίζει ακόμα και με τα χαρακτηριστικά των προσώπων με τέτοιο τρόπο, ώστε από διαφορετικές γωνίες όλοι οι χαρακτήρες έχουν κάτι παρανοϊκό πάνω τους. Τα πάνελ είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ενισχύουν την αίσθηση ότι κάτι κυνηγάει τους πάντες, μια απροσδιόριστη δύναμη, και όντως κάτι διψάει για αίμα.

Ένα ντεμπούτο πολλά υποσχόμενο, μια συγγραφέας έκπληξη και ένα τεύχος που δεν πρέπει να χάσετε!