Σχέδιο: Guy Davis

Το B.P.R.D – The Universal Machine, μια μίνι σειρά που αποτελείται από πέντε τεύχη, είναι το επιτυχημένο πείραμα της συγγραφικής ομάδας του Mike Magnolia και του John Arcudi, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μια δυνατή και ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η ιστορία εξελίσσεται στον κόσμο του Hellboy και αυτή τη φορά βλέπουμε δευτεροκλασάτους ήρωες, όπως η καθηγήτρια Kate Corrigan, να μπλέκονται σε περιπέτειες για δυνατά νεύρα. Αποκαλύπτονται επίσης πληροφορίες για το μυστηριώδες παρελθόν του Captain Benjamin Daimio, καθώς και απαντήσεις που αφορούν το μέλλον του Ρότζερ.

Η ιστορία είναι υποδειγματικά γραμμένη, η ατμόσφαιρα γεμάτη μυστήριο και με μια γεύση από σκοτεινές, γκόθικ απειλές (που υποδηλώνονται πάντα) και οι χαρακτήρες ενδιαφέροντες, έντονοι, με πτυχές από το παρελθόν τους να αποκαλύπτεται στη ροή της αφήγησης. Αυτό που κρατάει σε αγωνία τον αναγνώστη είναι σίγουρα τα μυστικά που ξεδιπλώνονται σχεδόν βασανιστικά, οι απρόοπτες εξελίξεις, αλλά και οι μονομαχίες πνεύματος μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

Το σχέδιο του Guy Davis δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα, που όχι μόνο υποστηρίζει την ιστορία αλλά και την αναδεικνύει: το σχέδιό του είναι δυνατό, οι χαρακτήρες άριστα προσεγμένοι και όλα ακολουθούν την εξέλιξη της πλοκής.

Γενικά, το BPRD – The Universal Machine είναι μια ιστορία που θα συναρπάσει, υποδειγματικά γραμμένη και με σχέδιο που εισάγει τον αναγνώστη σε έναν άλλο κόσμο. Ένα έργο που απλά δεν πρέπει να χάσετε !!