Σχέδιο: Andrei Bressan

Το “Birthright #1” είναι ένα εκπληκτικό ντεμπούτο για αυτή τη νέα σειρά της Image Comic. Έχει όλα όσα θα ευχόταν κανείς να έχει κάθε κόμικ, καλοδουλεμένη πλοκή, αμείωτο ενδιαφέρον, σχέδιο που εμβαθύνει στην ιστορία και φυσικά μια ανατροπή στο τέλος του πρώτου τεύχους που σηματοδοτεί την αρχή μιας δυνατής περιπέτειας.

Η ιστορία ακολουθεί την πονεμένη πορεία μιας οικογένειας αφού χαθεί ο μικρότερος γιος, o Mikey Rhodes. Ο Joshua Williamson απεικονίζει στην εντέλεια τη διάλυση της οικογένειας κάτω από ενοχές, κατηγορίες και αναπάντητα ερωτήματα. Και εκεί που όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, μια ελπίδα στο πρόσωπο ενός φαινομενικά τρελού, ντυμένου σαν πολεμιστής σε επική ταινία, νεαρού άνδρα εμφανίζεται. Και από αυτή την ελπίδα θα πιαστεί η οικογένεια με όλη της την ψυχή. Η αστυνομία βρίσκει έπειτα από χρόνια έναν νεαρό άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι ο χαμένος γιος της οικογένειας  και ο οποίος απλά είχε περάσει σε έναν άλλο κόσμο, τη χαμένη γη του Τέρενος. Και όλα ανατρέπονται!

Ο συγγραφέας έχει πλάσει μια ιστορία που σε πολλούς μπορεί να θυμίσει κάτι από «Πήτερ Παν» και «Γκούνις» και χειρίζεται στην εντέλεια το παιχνίδι του μυστηρίου, δίνοντας ελπίδα μέσα στην τρέλα και την απελπισία. Οι χαρακτήρες του είναι ρεαλιστικοί και ειδικά ο πατέρας που ποτέ δεν έχασε την ελπίδα ότι θα ξαναβρεί τον γιο του ή ο αφοσιωμένος μεγάλος αδελφός που προσπαθεί να κρατήσει την οικογένεια όσο μπορεί πιο κοντά. Η πλοκή είναι καλοδουλεμένη και φυσικά δεν λείπουν οι ανατροπές, ειδικά στο τέλος του πρώτου τεύχους, που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Ο Andrei Bressan μεγαλουργεί σε αυτό το τεύχος. Το σχέδιό του είναι γεμάτο συγκινήσεις, έχει εκφραστικούς χαρακτήρες, οι οποίοι μεταφέρουν το συναίσθημα μιας οικογένειας που έχει χάσει ένα παιδί. Ακόμα και τα τέρατα της ιστορίας είναι καλοδουλεμένα και σου μεταφέρουν την αίσθηση ενός άλλου κόσμου. Ο Andrei Bressan χρησιμοποιεί υπέροχα τη γλώσσα του σώματος για να προωθήσει την ιστορία και να αποδώσει αισθήματα και καταστάσεις.

Το “Birthright” ισορροπεί ανάμεσα σε ένα καλοδουλεμένο σενάριο και ένα δυνατό σχέδιο, κάτι εξαιρετικά δυσεύρετο για μια νέα σειρά κόμικ. Είναι ευχάριστο να σε εκπλήσσει ένα νέο τεύχος με αυτό τον τρόπο. Και φυσικά οι ανατροπές που έχει εισαγάγει ο Williamson μπορούν μόνο να σημαίνουν μια πολύ καλή αρχή για αυτό το νέο κόμικ. Μην το χάσετε!!