Σχέδιο: Scott Godlewski

Το γουέστερν συναντάει την επιστημονική φαντασία στην καλύτερη εκδοχή της σε αυτό το δυνατό πρώτο τεύχος του “Copperhead”. Ο Jay Faerber και ο Scott Godlewski έχουν στήσει ένα ενδιαφέρον και έντονο σενάριο, πειστικούς χαρακτήρες που έχουν τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα και φυσικά σχέδιο που μας δίνει το κατάλληλο περιβάλλον γι’ αυτή την ιστορία. Μια πολύ καλή αρχή για το κόμικ αυτό.

Ένα μυστηριώδες περιστατικό θα φέρει τη σερίφη Clara Bronson και τον γιο της, τον Zeke, στο Copperhead, μια πόλη που βασίζει την οικονομία της στα ορυχεία της. Πνευματώδης,  και πεισματάρα, θα συγκρουστεί με τον βοηθό της, τον Budroxifinicus, την πρώτη ημέρα και σχεδόν με όποιον γνωρίσει στην πόλη, αλλά σύντομα θα αποδείξει ότι είναι όντως αφοσιωμένη και έχει τα κότσια που χρειάζεται αυτή η υπόθεση.

Ο Budroxifinicus ή Boo δημιουργεί καλό κοντράστ στον χαρακτήρα της Clara, καθώς είναι μια αξιόπιστη παρουσία, με κυνικό χιούμορ και δεν χάνει την ευκαιρία φυσικά να κάνει σχόλια σε καθετί που συμβαίνει. Αυτό δεν τον σταματά από το να εκτελεί το καθήκον του καλά δημιουργώντας και μια καλή δυναμική ανάμεσα στο ζευγάρι των συνεργατών. Καθώς η πλοκή εξελίσσεται και εμφανίζονται και οι ντόπιοι, η σχέση ανάμεσά τους κρατάει στην ιστορία και δίνει στον αναγνώστη την αίσθηση τού πώς χωράνε σε αυτή την πόλη οι δυο τους.

Στα παρασκήνια όμως δουλεύουν σκοτεινά συμφέροντα, που σύντομα θα καταστήσουν σαφές ότι διακυβεύονται πολλά σε αυτή την υπόθεση. Κάποια στοιχεία από το παρελθόν της σερίφη έρχονται στην επιφάνεια, καθώς και της γενικότερης κατάστασης που επικρατούσε. Ανάμεσα σε άλυτα ερωτήματα, απατηλές συναντήσεις και στην προσπάθεια της σερίφη να είναι καλή μητέρα, όλα παίζονται.

Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στο σχέδιο, με πολλή λεπτομέρεια σε κάθε πάνελ και πολύ καλή έκφραση συναισθημάτων στους χαρακτήρες. Η αίσθηση μοναξιάς  που χαρακτηρίζει το τοπίο μάς φέρνει πιο κοντά στους χαρακτήρες και η εξαιρετική δουλειά στα χρώματα από τον Riley κάνει τον αναγνώστη να νιώθει πως έχει ανακαλύψει έναν νέο κόσμο, δεν διαβάζει απλά ένα κόμικ.

Οι διασταυρώσεις διαφορετικών ειδών είναι πάντοτε ένα ρίσκο. Παρ’ όλ’ αυτά, η μίξη γουέστερν και επιστημονικής φαντασίας λειτουργεί καλά για το “Copperhead” και δίνει στην Image μια νέα επιτυχία. Είναι απολαυστικό, ενδιαφέρον και έχει όλα τα κατάλληλα στοιχεία.