Σχέδιο: Rich Ellis

Πάντοτε έβρισκα τις ιστορίες με ζώα ενδιαφέρουσες και προκλητικές. Όχι μόνο στα παραμύθια αλλά και στα κόμικς, όπου κάθε τόσο εμφανίζεται μια σειρά με πρωταγωνιστές –συνήθως- χαριτωμένα ζωάκια. Το “The Stars Below OGN” έχει πρωταγωνιστή ένα περιστέρι, μια ασυνήθιστη επιλογή και είναι από τις πιο όμορφες ιστορίες που έτυχε να διαβάσω τον τελευταίο καιρό.

Η ιστορία ακολουθεί ένα ανώνυμο περιστέρι στη Νέα Υόρκη, στην καθημερινή του ρουτίνα. Μια ημέρα καθώς τσιμπολογάει ένα χοτ ντογκ, ένα τυχαίο περιστατικό θα το φέρει στο πλανητάριο Hayden, όπου για πρώτη φορά θα δει αστέρια και πλανήτες, γεγονός που θα το κάνει να αναρωτηθεί γιατί δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο. Σύντομα συνειδητοποιεί ότι  αυτό οφείλεται στη μόλυνση (από τα καυσαέρια) στη Νέα Υόρκη και αποφασίζει να πετάξει στον πιο ψηλό ουρανοξύστη για να τα δει.

Κάθε επικό ταξίδι όμως δεν μπορεί παρά να εμπεριέχει έναν κίνδυνο. Καθώς ο πρωταγωνιστής μας πετάει προς την κορυφή, εμφανίζεται ένα γεράκι που αρχίζει ένα ανελέητο κυνηγητό προκειμένου να πιάσει το περιστέρι και να το μετατρέψει σε μεσημεριανό γεύμα!!

Ο Zach Smith δημιούργησε μια πολύ διαφορετική ιστορία, χωρίς λόγια ή διαλόγους, μια από αυτές τις ιστορίες που είναι περισσότερο οπτικά ταξίδια από οτιδήποτε άλλο. Το σχέδιο του Rich Ellis, ασπρόμαυρο και γραφικό, κάνει την όλη ιστορία μια οπτική διήγηση που απεικονίζει τις κατάλληλες στιγμές και εκφράσεις.

Μια περιπέτεια, ένα ταξίδι με σκοπό τα αστέρια, με έναν ασυνήθιστο πρωταγωνιστή και έναν διαφορετικό τρόπο αφήγησης, γεμάτο χιούμορ, ζεστασιά και πτήσεις.