Η γλυκύτατη Λούσυ, που τυχαίνει να είναι μάγισσα, πάντοτε είχε ένα όνειρο… να γίνει δεκτή στη μαγική συντεχνία Fairy Tail και να γίνει μια νόμιμη μάγισσα. Η πορεία της όμως μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά επιτυχής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Μάλιστα η τελευταία της αποστολή την οδηγεί στα δίκτυα μιας αδίστακτης συμμορίας πειρατών, που χρησιμοποιεί μαγικά ξόρκια για να πετύχει τους σκοπούς της.

Η μόνη της ελπίδα τώρα είναι ο Νάτσου, ένα παράξενο αγόρι που γνώρισε καθώς ταξίδευε, ο οποίος έχει σοβαρό πρόβλημα ναυτίας, τρώει απίστευτες ποσότητες φαγητού και ο καλύτερός του φίλος είναι μια γάτα που μιλάει. Ανήκει όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στη θρυλική, μαγική συντεχνία Fairy Tail. Με τέτοιους συμμάχους θα μπορέσει η Λούσυ να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει αυτήν την υπόθεση και να πραγματοποιήσει το όνειρό της;

Ο Hiro Mashima έχει δημιουργήσει έναν υπέροχο κόσμο μαγείας, όπου οι μάγοι είναι οργανωμένοι σε συντεχνίες, αναλαμβάνουν αποστολές και προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο…., όταν δεν κατεδαφίζουν ολόκληρες συνοικίες στην προσπάθεια. Οι χαρακτήρες του, με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες ο καθένας, κλέβουν την παράσταση με τις παραξενιές τους, την αστείρευτη διάθεσή τους για περιπέτειες και τις απίστευτες γκάφες τους. Στο πρώτο τεύχος η λογική και σκεπτόμενη Λούσυ εξισορροπεί την ασυγκράτητη ενέργεια του Νάτσου, αν και η ειλικρίνειά του την αφήνει συχνά άφωνη! Η ονειροπόλα φύση της θα συνεργαστεί θαυμάσια με την πρακτική φύση του Νάτσου, αν και αυτό δεν θα είναι πάντα αρκετό για να ξεμπλέξουν.

Η ιστορία, κλασσική του είδους, είναι γεμάτη στην κυριολεξία με δράση, επικές σκηνές μαχών βασισμένες στις ιδιαίτερες δυνάμεις των μάγων, χιούμορ και απίστευτες καταστάσεις. Η εξέλιξη της πλοκής δεν απογοητεύει ποτέ και δεν λείπουν οι σωστές δόσεις μυστηρίου, υπερβολών και εκπλήξεων.

Το Μάνγκα αυτό είναι από τα πιο απολαυστικά του είδους του. Και η επιτυχία που έχει σημειώσει από τότε που εκδόθηκε μέχρι τώρα, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητά του.