Σχέδιο: Joe Madureira, Tom McWeeney, Jason Martin, Vince Russel, Scott Williams, Tim Townsend, Trevor Scott, Adam Warren

Ένα από τα πιο αγαπημένα κόμικ της δεκαετίας του 1990 έρχεται σε μορφή ανθολογίας, έχοντας μαζέψει όλα τα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον Joe Madureira από το τρομερό σχέδιό του σε πολλές σειρές κόμικς, το ‘ιερό δημιούργημά’ του ήταν εξίσου επιτυχημένο και λατρεύτηκε από κοινό και κριτικούς.

Η ιστορία ακολουθεί τη νεαρή Gully, καθώς ψάχνει για τον χαμένο της πατέρα με τη βοήθεια του Garrison, ενός θρυλικού πολεμιστή, του Knolan, ενός πολυμήχανου μάγου, του Calibretto, ενός επικηρυγμένου πολεμικού γκόλεμ και της διάσημης μισθοφόρου Red Monica. Κυνηγημένοι σε κάθε στροφή από αξέχαστες ομάδες κακοποιών, οι Battle Chasers ξεχειλίζουν από δράση, περιπέτεια και όλη τη μαγεία που χρειάζεται μια ιστορία για να μας καθηλώσει.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του κόμικ αυτού είναι η μυθοπλασία του. Οι συγγραφείς έχτισαν πάνω σε μια απλή ιστορία, ένα περιβάλλον μοναδικό, το οποίο τραβάει κατευθείαν τον αναγνώστη μέσα του. Ένα άτομο που χάνεται γίνεται το έναυσμα για να ξεχυθούν μυστικά από το παρελθόν, που είναι το ίδιο τρομερά με τα τέρατα που απειλούν τους πάντες. Η μικρή Gully, αθώα, έξυπνη και γεμάτη ενέργεια, αναζητά τον πατέρα της, ενώ η χώρα απειλείται από επιθέσεις τεράτων και κακοποιών. Γύρω της συγκεντρώνεται μια εξαιρετική ομάδα, με διαφορετικούς χαρακτήρες, ο ένας πιο ενδιαφέρων από τον άλλο. Τι θα είναι πιο τραγικό άραγε, να βρει απαντήσεις ή να μην βρει;

Η ιστορία είναι τόσο καλοδουλεμένη και η αφήγηση κυλάει τόσο ομαλά, που πραγματικά θυμίζει τηλεοπτική σειρά στα καλύτερά της. Ένα βασίλειο σε κίνδυνο θα ενώσει διαφορετικές ομάδες και θα φέρει στο προσκήνιο άγνωστες πτυχές του παρελθόντος, οι οποίες είτε θα εξιλεωθούν είτε θα καταστρέψουν.

Το σχέδιο είναι απλά μια οπτική απόλαυση. Μια εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων καλλιτεχνών δούλεψε σε αυτό το κόμικ και το αποτέλεσμα είναι άψογο. Ο Madureira έχει χτίσει ένα νέο περιβάλλον, γεμάτο λεπτομέρειες, οι σκηνές μάχης είναι εντυπωσιακές και τα χρώματα προσθέτουν τη μαγεία που χρειάζεται για το εκπληκτικό αυτό θέαμα. Τα πάνελ έχουν μια κινηματογραφική χροιά, οι εκφράσεις των χαρακτήρων είναι πολύ καλές και κάθε ομάδα στην ιστορία έχει το δικό της στυλ.

Η ανθολογία αυτή αποτελεί ένα συλλεκτικό κομμάτι, κάτι που θα θέλατε να κληροδοτήσετε στα παιδιά σας και ένα από τα καλύτερα δείγματα κόμικς που έγιναν ποτέ! Προτείνω ανεπιφύλακτα να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη σας (στο ράφι με τα κόμικς-θρύλους).