Μετά το θάνατο της μητέρας της η Τόρου Χόντα (Tohru Honda), μαθήτρια γυμνασίου, αναγκάζεται να πάει να μείνει με τον παππού της. Μη θέλοντας να γίνει βάρος σε κανέναν, αρχίζει παράλληλα να δουλεύει ως καθαρίστρια σε σπίτια για να μπορεί να πληρώνει τα έξοδά της.

Καθώς όμως το σπίτι του παππού της χρειάζεται επισκευές, θα πάει να μείνει σε μια σκηνή στο δάσος, πράγμα που θα ανησυχούσε πολλούς όχι όμως τον αισιόδοξο χαρακτήρα της Τόρου, που δεν το βάζει κάτω μπροστά σε εμπόδια. Κοντά της θα ανακαλύψει ένα σπίτι στο οποίο μένουν τρία πανέμορφα αγόρια της οικογένειας Σόμα (Sohma), την οποία  βαραίνει μια τρομερή κατάρα.

Όταν μια ξαφνική καταιγίδα θα καταστρέψει τη σκηνή της, τα τρία αγόρια της προσφέρουν δουλειά και την ευκαιρία να μείνει μαζί τους για όσο καιρό θέλει. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα, αφού ένα από τα αγόρια είναι και ο Γιούκι Σόμα (Yuki Sohma), το πιο δημοφιλές αγόρι του σχολείου.

Ο λόγος που το Manga αυτό είναι τόσο δημοφιλές είναι γιατί η ιστορία του υποστηρίζεται τόσο καλά από τους χαρακτήρες. Η αισιόδοξη και λίγο αφελής Τόρου γίνεται ένας εξισορροπητικός παράγοντας ανάμεσα στα αγόρια, που μπορεί να είναι ανάλαφρα κάποιες στιγμές όμως δεν λείπουν οι καβγάδες μεταξύ τους. Η ζεστασιά της βοηθά τα αγόρια να την εμπιστευτούν, κάτι που χρειάζονται απελπισμένα αφού το μυστικό τους, τούς αποξενώνει. Το μυστήριο που αφορά την οικογένεια Σόμα ξετυλίγεται σιγά-σιγά και περιπλέκει τους πάντες σε ένα παιχνίδι με απρόοπτες εξελίξεις αλλά και αστείες καταστάσεις.

Το Fruits Basket είναι ένα γεμάτο φρεσκάδα Manga, με χαρακτήρες που υποστηρίζουν θαυμάσια την ιστορία, τραγελαφικές παρεξηγήσεις, το απαραίτητο ρομάντζο και χιούμορ.