Σχέδιο: Joe Madureira

To Ultimates 3 είναι μια πολυαναμενόμενη  σειρά, την οποία ανέλαβαν να υλοποιήσουν ο Jeph Loeb και ο Joe Madureira. Μια συνεργασία που σίγουρα ανέβασε τον πήχη των απαιτήσεων, αλλά μας έδωσε και μια οπτικά απίθανη σειρά.

Η πλοκή της ιστορίας είναι απλή. Μετά από μια σειρά αποκαλύψεων σχετικά με τον Τόνυ Σταρκ, οι Avengers δέχονται μια ξαφνική επίθεση που αφήνει πολλά ερωτήματα. Για να βρουν απαντήσεις οι Avengers θα καταφύγουν στη Savage Land, όπου φαινομενικά ο εχθρός είναι ορατός. Όμως η πορεία των γεγονότων θα φέρει στο προσκήνιο αναπάντεχες απαντήσεις και δραματικές περιπλοκές που θα αλλάξουν κάθε προσδοκία, αλλά θα επηρεάσουν και τον ίδιο τον πυρήνα των Avengers.

Ο Jeph Loeb είναι ένας έμπειρος συγγραφέας και, αν και η ιστορία σε ορισμένα σημεία δεν είναι ξεκάθαρη και δεν εξελίσσεται ομαλά, έχει γράψει ένα δυνατό σενάριο με ενδιαφέρουσες ανατροπές στο τέλος. Ο Joe Madureira κάνει εκπληκτική δουλειά από την άλλη, χαρίζοντάς μας μια οπτική πανδαισία Το γεμάτο ενέργεια σκίτσο του, με υπερβολές στους χαρακτήρες και δυνατές γραμμές, κάνει τον αναγνώστη να απολαμβάνει κάθε σελίδα (που έτσι και αλλιώς μοιάζει με ζωγραφικό πίνακα)!

Ο Christian Lichtner (χρώμα) δεν υποστηρίζει, βέβαια, ιδιαίτερα καλά τη δουλειά του Joe Madureira, καθώς η χρωματική του παλέτα περιορίζεται σε αποχρώσεις ώχρας και καφέ που δεν δημιουργούν κάποια εικαστικά πειστική ατμόσφαιρα. Είναι ατυχές το γεγονός ότι ο Madureira δεν έκανε μόνος του το χρώμα (όπως μας έχει συνηθίσει), κάνοντας χρήση όλων εκείνων των δυνατών, φωτεινών και δυναμικών χρωμάτων που τόσα αγαπά ο ίδιος.

Συνολικά η σειρά αυτή είναι κάτι που προτείνουμε στον αναγνώστη, καθώς πρόκειται για μια καλή συνέχεια της ιστορίας των Ultimates, σίγουρα διαφορετική από τις προηγούμενες, αλλά με μια απίθανη συνεργασία που άφησε μια ποιοτική πινελιά και μια οπτικά εκπληκτική νέα δημιουργία.