Η μεγάλη κυρία των κόμικς εμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 1995 με αυτό το τεύχος! Ο θρύλος της Witchblade άρχισε μετά από αυτό, για να καθιερωθεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ εξαιτίας της πρωτότυπης ιστορίας της, του εξαιρετικά καλογραμμένου σεναρίου της και του σχεδίου της, το οποίο από μόνο του είναι μια οπτική πανδαισία.

«Πνευματικό παιδί» του ταλαντούχου εικονογράφου Michael Turner και των Marc Silvestri και David Wohl, έφερε στον κόσμο των κόμικ μια ξεχασμένη μαγεία, αυτή των ιστοριών που γεννούν έναν θρύλο. Με τη συμμετοχή των σεναριογράφων Brian Haberlin και Christina Z η δημιουργική ομάδα ολοκληρώθηκε, δίνοντάς μας ένα αριστούργημα που μόνο βελτιώνεται μέσα στον χρόνο.

Στον πρώτο αυτό τόμο (που συγκεντρώνει τα τεύχη 1-8), συναντάμε την πρωταγωνίστρια Σάρα Πεζίνι, μια αφοσιωμένη αστυνομικό στην περιοχή της Νέας Υόρκης, η οποία ένα βράδυ ακολουθώντας πληροφορίες σχετικά με μια υπόθεση, θα βρεθεί μαζί με τον συνεργάτη της στο θέατρο Ριάλτο. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στο θέατρο αυτό βρίσκεται και το θρυλικό, μυστικιστικό όπλο, η Witchblade, που δίνει στον κάτοχό της δύναμη πέρα από κάθε φαντασία, αρκεί ο διεκδικητής να κριθεί άξιος.

Η επαφή με την Witchblade θα εισάγει την πρωταγωνίστρια σε έναν κόσμο που δεν ήξερε ότι υπήρχε, όπου θα πρέπει να αποδείξει την αξία της και να παραμείνει ζωντανή, ενώ γύρω της μαζεύονται μνηστήρες που εποφθαλμιούν το μαγικό όπλο που έχει στην κατοχή της. Μέσα από ένα ταξίδι τόσο αυτογνωσίας όσο και αναζήτησης απαντήσεων, η Σάρα θα κάνει το πρώτα βήματα προς ένα μυστηριώδες πεπρωμένο.

Το σενάριο και η εξέλιξη της ιστορίας είναι σίγουρα το μεγάλο ατού αυτού του κόμικ, ενώ παράλληλα οι χαρακτήρες εντυπωσιάζουν με τις καλά δουλεμένες προσωπικότητές τους και τους παρασκηνιακούς ρόλους τους που επιτρέπουν στον αναγνώστη να συνδεθεί μαζί τους.

Το σχέδιο είναι απίστευτο (να αναφέρω εδώ ότι ο Michael Turner δημιούργησε απλά μια νέα σχολή σχεδίου με αυτό το κόμικ). Η δυναμικότητα της κίνησης, η χαρακτηριστική λεπτομέρεια στους χαρακτήρες και το περιβάλλον, η εκφραστικότητα των αισθημάτων και η κινηματογραφική σχεδόν αίσθηση στα πάνελ, χαρίζουν στην Witchblade μια πραγματική μαγεία. Είναι σαν να βλέπεις σειρά στην τηλεόραση.

Η επική σειρά Witchblade, είναι ένας θρύλος στον χώρο των κόμικς, που όχι μόνο βελτιώθηκε στον χρόνο αλλά και συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα με κάθε νέο τεύχος. Γευτείτε τη γέννηση του αριστουργήματος που ονομάζετε Witchblade!!