Σχέδιο: Rafael Albuquerque

Μια νέα σειρά που αφορά γενικότερα άτομα με υπερ-δυνάμεις αποφάσισε να δημιουργήσει ο Mark Millar, μακριά από τον συνηθισμένο «σκοτεινό εαυτό του» και διατηρώντας μια ατμόσφαιρα νοσταλγική που θυμίζει αρκετά Σούπερμαν. Αν προσθέσουμε σε αυτό το σχεδόν ονειρικό και γεμάτο αθωότητα σχέδιο του  Rafael Albuquerque, έχουμε στα χέρια μας μια διαφορετική ιστορία που όμως κλέβει τις καρδιές μας.

Η ιστορία ακολουθεί τον Huck, έναν νεαρό με υπερ-δυνάμεις, ειλικρινή και με ζεστή καρδιά, που ζει κυριολεκτικά για να βοηθάει τους άλλους. Σκοπός της ζωής του είναι να βοηθάει κάθε μέρα και από κάποιον. Όταν στην πόλη φτάνει μια νεαρή δημοσιογράφος, η οποία γίνεται μάρτυρας των υπερ-δυνάμεων του Huck, εκεί όλα θα αρχίσουν να περιπλέκονται.

Την ιστορία του Huck βέβαια ο Millar την παρουσιάζει κυρίως μέσω τρίτων και μέσω των ιστοριών που αυτοί διηγούνται στη δημοσιογράφο, δίνοντάς μας και μια μικρή ιδέα του τι σημαίνει για την πόλη αυτή ο Huck. Και φυσικά κάθε κάτοικος της πόλης έχει κάνει ένα άτυπο συμβόλαιο να μην αποκαλύψει τίποτα, κάτι εξαιρετικά δύσκολο σε μια εποχή με κινητά και κάμερες παντού.

Οι αργοί ρυθμοί στην ιστορία ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα της πόλης, ο πρωταγωνιστής μοιάζει αφοσιωμένος στον σκοπό του και ο Millar δεν αποκαλύπτει από την αρχή πιο πολλά.

Ο Rafael Albuquerque με το υπέροχο σχέδιό του εξυψώνει την ιστορία, πετυχαίνοντας να αποδώσει την αθωότητα του χαρακτήρα, ενώ παράλληλα η έξοχη χρήση της γλώσσας του σώματος σε πολλές σκηνές δίνει μια αίσθηση κίνησης και πειστικότατης έκφρασης. Με πλατιές σελίδες και άπλετο χώρο, μπορούμε να νιώσουμε τη δύναμη και τη χάρη του Huck, καθώς και την ελευθερία κινήσεων σε μια μικρή πόλη. Υπάρχει κάτι το σχεδόν λυρικό σε ορισμένες σκηνές.

Η καλή εξιστόρηση και το υπέροχο σχέδιο κάνουν αυτή τη νέα σειρά μια πολύ καλή ανάγνωση. Περιμένουμε ακόμα περισσότερα για το μέλλον.