Σχέδιο: Clayton Craig

Το Xforce:Angels and Demons είναι μια αμφιλεγόμενη σειρά που δημιούργησαν ο Craig Kyle και ο Christopher Yost, ένα δίδυμο με πείρα και πολύ καλές προοπτικές, για λογαριασμό της Marvel Comics. Περιλαμβάνονται τα τεύχη 1-6 της Xforce.

Η πλοκή της ιστορίας κινείται γύρω από την απόφαση του Κύκλωπα (Cyclops), μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα του Messiah Complex, να δημιουργήσει μια ομάδα κρούσης που θα εξαλείψει ορισμένους εχθρούς των μεταλλαγμένων μόνιμα! Και οι X-men δεν πρέπει να το μάθουν. Αυτή η απόφαση έρχεται ως έκπληξη, καθώς υπάρχουν κάποια όρια που οι X-men έχουν ορκιστεί να μην περάσουν. Για να συγκροτηθεί η ομάδα καλούνται ο Wolverine, ο Warpath, η X-23 και η Wolfsbane.

Και η πρώτη αποστολή της ομάδας έρχεται, όταν οι Purifiers επιτίθενται σε μια βάση της SHIELD και παίρνουν στην κατοχή τους ένα άγνωστο αντικείμενο. Επειδή είναι η πρώτη φορά που οι Purifiers σκοτώνουν κοινούς ανθρώπους, ο Κύκλωπας αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο για τους μεταλλαγμένους και στέλνει αρχικά την X-23 για να ερευνήσει και στη συνέχεια την υπόλοιπη ομάδα (εκτός από την Wolfsbane που αρχικά καλείται να μείνει πίσω…). Όμως κάτι πάει στραβά…

Το βιβλίο αυτό διαθέτει ένα καλογραμμένο σενάριο, με εξέλιξη στην ιστορία, αναπάντεχες τροπές σε καίρια σημεία και γενικότερα μια ιστορία έξω από τα γνωστά όρια των X-men. Το σχέδιο του Clayton Craig, δυναμικό, νευρώδες, με σκοτεινή ατμόσφαιρα που υποστηρίζει την ιστορία, δεν αφήνει αμφιβολίες για την ποιότητά του. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στα πλαίσια που χωρίζουν τις διαφορετικές σκηνές δράσης στην ιστορία.

Συνολικά είναι ένα βιβλίο κόμικς που σίγουρα προτείνω, καθώς πρόκειται για μια ευχάριστη έκπληξη στον κόσμο των X-men, με καλοδουλεμένο σενάριο και σχέδιο που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες!